Na několika významných koridorových úsecích budou v následujících letech probíhat těžké výluky, které významně ovlivní provoz na hlavní trati mezi Prahou a Českou Třebovou, jakož i na trati z České Třebové do Brna. Již v úterý 6. dubna začne platit výluková změna na trati mezi Českou Třebovou a Kolínem, od 1. září pak bude výrazně omezen úsek trati mezi stanicemi Adamov a Blansko na trati z České Třebové do Brna hl. n. Souběžně pak budou práce na zmíněných tratích probíhat až do roku 2023.

Jak uvedl generální ředitel Správy železnic Jiří Svoboda, souběh několika výluk ušetří dlouhé roky omezení nutných oprav koridorových tratí, které by jinak probíhaly po částech. „Z deseti let, které by si tyto práce celkem vyžádaly, chceme tuto dobu omezit na dva až tři roky,“ vysvětlil Svoboda. Jak dále dodal, hlavním cílem prací na koridoru je zvýšení komfortu tratí, zkrácení jízdních dob a vyšší bezpečnost dopravy. „Po skončení výluk budou opravené úseky sloužit dalších 20 – 30 let bez větších úprav,“ připomněl.
Na trati mezi Kolínem a Českou Třebovou se práce budou týkat dvou úseků - modernizace trati mezi Ústím nad Orlicí a Brandýsem nad Orlicí a přestavba železničního uzlu Pardubice, která byla zahájena již vloni v září. Na konci letošního května začne nepřetržitá půlroční výluka traťové koleje Pardubice hl. n. – Pardubice-Rosice nad Labem. V jejím rámci budou souběžně probíhat práce na zdvoukolejnění trati Pardubice-Rosice nad Labem – Stéblová.
Výrazné ovlivnění provozu čeká úsek trati mezi stanicemi Ústí nad Orlicí a Brandýs nad Orlicí na hlavním železničním koridoru z České Třebové do Prahy. Zde bude zahájena rekonstrukce tohoto úseku na počátku letošního května, přičemž bude rekonstruována nejprve první traťová kolej a budou vloženy výhybky v budoucí odbočce Bezpráví. Po jejím zprovoznění na konci roku 2021 již nebude nutné omezovat provoz v celém úseku.
Od loňského roku probíhá rekonstrukce trati také v úsecích Velim – Pečky a Pečky – Poříčany, které budou pokračovat i letos. Cílem těchto úprav je zvýšení propustnosti trati a komfortnější řízení provozu. Většina stavebních prací s vlivem na železniční dopravu v těchto úsecích skončí do konce roku 2023.
Náročné výluky budou zahájeny 1. září na trati mezi Adamovem a Blanskem – nejprve zde bude jednokolejný provoz, od poloviny prosince pak vlaky opustí trať mezi Brnem a Blanskem úplně. V létě 2022 se na tři měsíce zastaví provoz i mezi Březovou nad Svitavou a Svitavami. V rámci modernizace této trati proběhne kompletní rekonstrukce železničního svršku, částečně i spodku, výstavba nové odbočky Svitava a komplexní úprava zastávek Bílovice nad Svitavou a Babice nad Svitavou.
Jak uvedl náměstek generálního ředitele Správy železnic pro modernizaci dráhy Mojmír Nejezchleb, práce na rekonstrukci zmíněných tratí budou prováděny za významné finanční podpory ze strany fondů EU. Připomněl, že v době, kdy byly koridory stavěny, nebyly finanční ani technologické možnosti na takové úrovni jako dnes, takže některé práce ani nemohly být provedeny. „Jedná se hlavně o sanaci celého kolejového spodku a tělesa dráhy,“ vysvětlil.
Výluková činnost se také výrazně projeví v jízdních řádech dálkových i regionálních vlaků. Dojde k přesměrování některých linek v úseku mezi Prahou a Brnem na trať přes Havlíčkův Brod, časové posuny nastanou také u vlaků na linkách z Prahy na Ostravsko, Valašsko a Slovácko. Všechny regionální vlaky mezi Chocní a Českou Třebovou budou od 4. května nahrazené autobusy. Kvůli omezení provozu mezi Poříčany a Velimí budou některé dálkové vlaky vedeny odklonem přes Nymburk a Lysou nad Labem.
Miroslav Čáslavský