Důležité osvědčení, týkající se oblasti údržby drážních vozidel obdržel v polovině října Výzkumný ústav železniční. Toto osvědčení (evropský certifikát ECM) vyžaduje IV. železniční balíček pro všechna železniční vozidla a nově se vztahuje také na lokomotivy, ucelené jednotky, osobní vozy nebo speciální vozidla a traťové stroje.

Jak vysvětlil předseda představenstva a generální ředitel Výzkumného ústavu železničního Martin Bělčík, získání tohoto certifikátu je významná a pozitivní zpráva pro zákazníky, kteří využívají Zkušební okruh VUZ u Velimi. „Jeho získáním jednoznačně deklarujeme, že námi využívané lokomotivy a měřící vozy jsou udržovány podle jasně nastavených a certifikovaných pravidel, která odpovídají současné evropské a české legislativě v drážní dopravě,“ zdůraznil Bělčík. Podle jeho dalších slov mají zákazníci, kteří využívají zkušební okruh, již teď garanci, že i po 16. červnu 2022, od kdy je certifikace povinná, zajistí VUZ všechny činnosti a provoz techniky bez omezení.
Výzkumný ústav železniční provozuje několik lokomotiv a speciálních měřících vozů, které jsou používané na Zkušebním okruhu i na železniční síti Správy železnic při přípravě vozidel na zkoušky a při samotném testování nových lokomotiv, ucelených jednotek, osobních nebo nákladních vozů a další drážní techniky a infrastruktury.
Systém údržby, který je znám pod anglickou zkratkou ECM („Entity in Chargé of Maintenance“), je komplexním souborem vzájemně provázaných postupů a předpisů pro údržby drážních vozidel. V České republice provádí certifikaci výhradně Drážní úřad.
Miroslav Čáslavský, s využitím tiskové zprávy VUZ