Novou generaci RegioPanterů objednaly České dráhy u skupiny Škoda Transportation. Nové vlaky, které budou určeny pro provoz v Praze, ve Středočeském, Ústeckém a Královéhradeckém kraji, poskytnou cestujícím vysoký komfort dopravy. Bezbariérové jednotky nabídnou palubní Wi-Fi, klimatizované oddíly, prostor pro kočárky, jízdní kola i invalidní vozíky nebo možnost dobíjení mobilních telefonů a dalšího elektronického zařízení.

Skutečnost, že na české železnici probíhá veliká obnova vozidel, která do veřejné dopravy přiláká více cestujících, označil prezident skupiny Škoda Transportation Petr Brzezina za velmi dobrou zprávu. Podle jeho dalších slov nasazením nových vozidel do provozu dojde k vyšší efektivitě dopravy a také ke zlepšení celkové dopravní situace. „Díky novým kontraktům investuje skupina v závodech v Plzni a Ostravě stovky milionů do rozšiřování a inovace výroby a současně nabírá další zaměstnance. Děkujeme za důvěru, kterou do nás České dráhy vložily“ prohlásil Brzezina.
„Aktuálně jsme podepsali objednávku na 31 třívozových jednotek RegioPanter v hodnotě skoro 5 miliard korun,“ potvrdil poslední objednávku nových vlaků Ivan Bednárik, generální ředitel Českých drah. Díky nákupu nových jednotek národní dopravce bude moci v současné flotile nahradit již dosluhující soupravy.
Miroslav Čáslavský, s využitím monitoringu tisku