Modernizace tratě z Prahy do Berouna si vyžádá od 30. června do 16. července výluku na trati Praha - Beroun. Dojde k omezení provozu rychlíků i osobních vlaků. Vlaky pojedou podle zvláštních výlukových jízdních řádů, většina rychlíků (Berounka) bude mezi Prahou a Berounem nahrazena autobusy.

Kvůli výluce na tratích 170 Praha – Plzeň – Klatovy a 171 Praha – Beroun nepojedou rychlíky Berounka linky R17 Praha – Klatovy/Železná Ruda v úseku Praha – Beroun a dojde k významnému omezení také v provozu příměstských vlaků linky S7 Beroun/Dobřichovice – Praha (– Český Brod). Výluka začne ve čtvrtek 30. června odpoledne a skončí 16. července večer.

Dálková doprava
Náhradou za rychlíky linky R17 Berounka pojedou mezi Prahou a Berounem autobusy. Jezdit budou dvě náhradní linky, jedna zamíří až do centra Prahy k pražskému hlavnímu nádraží a druhá pojede ke stanicím pražského metra Zličín, Stodůlky a do zastávky Sídliště Stodůlky. V náhradní dopravě je významně omezena přeprava jízdních kol. Pouze poslední dva páry rychlíků Berounka pojedou i nadále přímo bez náhradní dopravy.

Mimořádně během výluky zastaví ve stanici Beroun vlaky EC/IC Západní expres z/do Mnichova, Plzně a Chebu. Výjimkou budou spoje IC Pendolino, které budou i nadále stanici Beroun projíždět.

Regionální doprava
Výlukou budou výrazně ovlivněny také spoje příměstské linky S7. Po dobu výluky pojedou zastávkové vlaky podle zvláštního výlukového jízdního řádu. Dochází tak ke změnám odjezdových časů u velké části vlaků. Zrušeny jsou vložené spoje v úseku Praha – Řevnice a zpět a upravený je také interval mezi vlaky Praha – Beroun a zpět. Mezi hlavním nádražím a Radotínem pak budou jezdit vložené posilové spoje.

Cestující se mohou s výlukovými jízdními řády a opatřeními souvisejícími s výlukou na vývěskách železničních stanic nebo na webu Českých drah.

Žádáme cestující, aby v souvislosti s koncem školního roku a začátkem prázdnin věnovali výlukovým opatřením zvýšenou pozornost. Děkujeme za pochopení.

Tisková zpráva Českých drah