Až několik měsíců může trvat přerušení pravidelného provozu Českých drah na úzkokolejné trati Třemešná ve Slezsku – Osoblaha. Důvodem je zpoždění opravy lokomotivy řady 705.9 (na snímku), za niž v současné době není náhrada. Místo vlaků tak byla zavedena náhradní autobusová doprava, která může trvat až do podzimu. V souvislosti s tím se starostové obcí, jimiž trať prochází, obávají úbytku zájmu návštěvníků tohoto odlehlého místa republiky.

Jedinou alternativou, jak udržet zájem návštěvníků této trati, je podle slov Mojmíra Pargače, starosty Slezských Rudoltic – jedné z obcí, ležících na trati – převzetí dopravy na této trati společností Slezské zemské dráhy, která zde provozuje víkendovou přepravu historickými lokomotivami a vozy. „Naším záměrem je, aby obce mohly trať provozovat k prospěchu všech obyvatel a návštěvníků. České dráhy by se tak mohly více soustředit na lukrativnější a ziskovější tratě,“ přiblížil společnou výzvu starostů Mojmír Pargač.
České dráhy se však provozu na úzkokolejce vzdát nehodlají. „Máme zájem provozovat tuto úzkorozchodnou dráhu v závazku veřejné služby i nadále. To jednoznačně potvrzuje fakt, že jsme u opravované lokomotivy nezadali jen prostou obnovu, ale její komplexní modernizaci a rozsáhlou opravu,“ konstatoval mluvčí Českých drah Petr Šťáhlavský.
Podle vyjádření krajského úřadu Moravskoslezského kraje, který dopravu na této trati objednává, je změna dopravce možná až od roku, kdy končí současná smlouva na provozování běžných linek. „Po roce 2025 je kraj otevřen otázce řešení možného předání zajištění provozu na trati ze strany měst, obcí či vzniknuvšího subjektu, a to zejména s ohledem na specifický a spíše rekreační charakter úzkokolejné trati,“ konstatovala mluvčí krajského úřadu Nikola Birklenová.
Miroslav Čáslavský
Zdroj: Monitoring tisku, foto parostroj.net