Výstavba mladějovské průmyslové dráhy s rozchodem pouhých 600 mm probíhala v letech 1918 až 1922, jejím posláním byla přeprava vytěžených hmot z místních dolů. V současné době je úzkorozchodná dráha využívána od jara do podzimu jako turistický vláček na trase Mladějov na Moravě – Hřebeč doly.

Počátky hornické tradice dobývání nerostných surovin v oblasti tvořené křídovým souvrstvím, táhnoucím se z Blanska až na Svitavsko, spadají až do středověku, dobývání uhlí postupně přešlo v průmyslovou těžbu žáruvzdorných jílovců. V křídovém masivu Hřebečského hřbetu se totiž nacházejí cenné nerostné suroviny, jde především o křídové uhlí a jíly (lupky). Hřebečské důlní stezky přinášejí mnoho zajímavých informací a témat.

Podnikatel Gerhard Mauve nechal v letech 1898-1899 na pozemcích naproti nově vznikajícímu nádraží Moravské západní dráhy v Mladějově postavit dvě pece, vypálená surovina se pak rovnou nakládala na železniční vagony. Výstavba úzkorozchodné železnice probíhala od roku 1918. Závodová úzkorozchodná železnice má rozchod 600 mm, její celková délka činí přibližně 11 km a největší stoupání 32 promile.

Parní trakce tady vydržela až do konce provozu, těžba surovin a s tím i celý provoz šamotového komplexu Moravských šamotových a lupkových závodů byly ukončeny koncem července 1991, tolik historie. A současnost?

„Až sem (Hřebeč doly) má trať 11 km. Léta jsme kvůli špatnému stavu infrastruktury končili na Nové Vsi, pak na Josefce, a dnes už jezdíme až sem,“ vyprávěl v sobotu 16. 7. 2022 odpoledne nadšeným cestujícím strojvedoucí dieselové lokomotivy BNE 50 a průvodce Jan Kužílek (na snímku u článku) po dojezdu do koncové stanice Hřebeč doly. „Jsme parta nadšenců z nejrůznějších oborů, všichni jsme dobrovolníci. Zrovna teď probíhala 14 dní brigáda, na 250 metrů dlouhém úseku trati jsme kompletně obnovili svršek. Udržujeme vlastními silami i mašinky a vozy, máme tři parní mašinky, jedna je teď v opravě. A pokud byste nám někdy chtěli pomoc, tak to velice uvítáme. Každou ruku uplatníme,“ dodal s úsměvem.

Od července 2015 se jezdí po zastávku Josefka, od sezóny 2017 po Hřebeč-Gerhard. Během roku 2017 se prostor koncové stanice Hřebeč doly zplanýroval a vzniklo tady dvoukolejné nádraží, aby se 5. 5. 2018 slavnostně otevřelo pro cestující veřejnost. Na trati je maximální rychlost 16 km/h: „Vy jste sem dneska jeli rychlostí 10 až 13 km/h.“

Během opětovného zprovozňování hřebečského úseku bylo leckdy nutné prosekávat cestu vlaku skrz náletovou zeleň, trať totiž byla od roku 2003 řadu let kvůli špatnému stavu svršku pro osobní vlaky uzavřená. Železnice prochází postupnou opravou, která je pokračováním generální opravy ze samotného konce 80. let. „První úsek, po železniční přejezd, ještě stihli v roce 1990 opravit pracovníci uhelných baní Handlová, zbytek už dělali dobrovolníci,“ dodal Jan Kužílek závěrem.

Dodejme, že jízdní doba Mladějov na Moravě – Nová Ves u Kunčiny je 47 minut, na těchto vlacích bývá nasazena parní lokomotiva. Po přestupu vás další souprava (například v sobotu 16. 7. 2022 tažená dieselovou lokomotivou BNE 50) za 26 minut doveze až k bývalým hřebečským dolům. Vláčky na Mladějovské průmyslové dráze jezdí o prázdninových sobotách 2., 16., 23., 30. července, 6., 13. a 20. srpna 2022 a během zvláštní akce 28. 8. 2022, vlaky ale vyjedou i 10. září a poté 24. září na Den mladějovské železnice.

Veškeré informace o termínech provozu dráhy a příslušné jízdní řády naleznete na webových stránkách www.mladejov.cz.

Michael Mareš