Lanovku na Ještěd převezme od Českých drah město Liberec a následně zajistí její obnovu. Krajské město bylo jediným zájemcem, který nabídku podal. České dráhy nechtějí do obnovy lanovky investovat ani ji provozovat – chtějí se soustředit prioritně na železniční dopravu.
Po pěti měsících byla v Olomouci dokončena obnova tamní točny a přilehlého kolejiště u depa historických vozidel (viz úvodní foto ČD). Celkové náklady na obnovu činily 13 milionů korun a muzeum bylo z důvodu oprav uzavřeno. Znovu se otevře v září, kdy se zde uskuteční Regionální den železnice.

Z důvodu nehod a pravidelné údržby mají v současné době České dráhy mimořádně velký počet vozů v opravě. Z tohoto důvodu nahrazují v některých případech jiné soupravy, než jaké jsou dohodnuty ve smlouvách s jednotlivými kraji. Krajům se to nelíbí a v některých případech dávají najevo, že jde o nepřijatelný stav a hodlají uplatňovat sankce. „Mně to strašně vadí, takto regionální dopravu provozovat nemohou. Opakovaně jsem jednal s vedením Českých drah i na Správě železnic. Věřím, že se to může změnit, zejména až se na našich kolejích od roku 2024 objeví nové soupravy,“ prohlásil královéhradecký hejtman Martin Červíček (ODS), který smlouvy s dopravci vyjednával.
Správní rada Správy železnic změnila program systému bonusů, který inicioval ministr dopravy Martin Kupka. Napříště bude odměňování managementu Správy železnic záviset mimo jiné také na provozních ukazatelích, mezi něž patří i zpoždění vlaků, zaviněné poruchami nebo špatnou koordinací výluk.
Na houstnoucí dopravu v centru města, která se po dostavbě polské silnice S3 v roce 2024 ještě zintenzivní, reaguje město Trutnov. Od března plánuje zavést městskou vlakovou linku.
Jedna chybějící jednotka řady 680 pendolino a měnící se poptávka přinese od září změny v řazení některých dálkových vlaků Českých drah. Od září přestanou České dráhy nasazovat pendolino o víkendech na spoje SC / IC Pendolino 512 / 515 Bohumín – Františkovy Lázně – Bohumín a nahradí jej kapacitnější soupravou. Vysvětlují to poptávkou cestujících. K trvalé změně každý den pak dochází u spojů 509 / 500 Praha – Ostrava – Praha, kde kvůli chybějící jednotce bude jezdit souprava InterJet. „Tato změna je vyvolána menším počtem provozních jednotek Pendolino po červnové nehodě,“ potvrdil mluvčí Českých drah Petr Šťáhlavský. Ke změně oběhů dojde i u některých dalších spojů kategorie SC/IC.
Miroslav Čáslavský, s využitím monitoringu tisku