Výzkumný Ústav Železniční, a.s. (VUZ) se ve dnech 20. až 23. září 2022 zúčastní 13. ročníku veletrhu InnoTrans 2022 v Berlíně. V moderním rohovém stánku, který návštěvníci najdou v hale č. 27 (stánek č. 551), bude k vidění mimo jiné nové plně funkční modelové kolejiště Testovacího centra VUZ Velim. Na stánku VUZ také představí zcela novou virtuální 3D prohlídku testovacího centra a haly Dynamického zkušebního stavu.

Oficiální prezentace inovací a portfolia VUZ jsou naplánované na 20. 9. ve 14 hodin, kdy budou představeny služby v oblasti NoBo/ DeBo/ AsBo, v 16 hodin prezentace testování kybernetické bezpečnosti: vozidlo, vlak, souprava a také na 21. 9. v 10 hodin prezentace Oddělení pevnostních a únavových zkoušek a ve 13 hodin představení Zkušební laboratoře VUZ.

V expozici budou po celou dobu veletrhu k dispozici vysoce kvalifikovaní odborníci VUZ, kteří zájemcům z řad profesionálů a veřejnosti rádi zodpoví dotazy a seznámí je s aktivitami evropského lídra v železničním výzkumu a zkušebnictví.

„Stánek VUZ bude pro návštěvníky veletrhu bránou do světa železničního výzkumu a zkušebnictví. Seznámíme je s nejnovějšími poznatky a možnostmi provádění zkoušek nejen pro železnici. Předvedeme, jak se testují komponenty, aby byla zaručena bezpečnost cestujících. Návštěvníci uvidí například, jak vypadá táhlové ústrojí drážního vozidla poté, co absolvuje únavovou zkoušku,“ komentuje expozici Výzkumného Ústavu Železničního, a.s. Ing. Martin Bělčík, předseda představenstva a generální ředitel VUZ a dodává: „Atraktivním tématem pro profesionály bude určitě hodnocení a certifikace výrobků a vozidel, zejména posuzování jejich interoperability v železničním systému Evropské unie. Přijďte se podívat, jak a kde se testuje a certifikuje budoucnost.“

Během posledního ročníku veletrhu, jenž se konal před covidovou pauzou v roce 2018, se prezentovalo více než 3 000 vystavovatelů z 60 zemí a navštívilo ho více než 160 tisíc návštěvníků. Letos bude InnoTrans rozdělený do pěti veletržních segmentů (železniční technika, železniční infrastruktura, veřejná doprava, interiéry a stavba tunelů), které zaberou všech 42 hal berlínského výstaviště.