Celý svět dopravního inženýrství a mobility se sešel ve dnech 20. až 23. září na předním světovém veletrhu InnoTrans v Berlíně. Veletrh se po čtyřech letech konal již po třinácté na berlínském výstavišti a zaznamenal podobně velkou poptávku jako předchozí. InnoTrans charakterizují četní návštěvníci (bývá jich opravdu hodně), vysoký stupeň mezinárodnosti (již tradičně se účastní řada států z celého světa) a mnoho obchodních nabídek, stejně jako široké pokrytí trhu a vysoká hustota inovací. S 250 světovými premiérami představili vystavovatelé více inovací než kdy předtím. Na venkovních kolejích a ploše čekalo na odborné návštěvníky 128 vozidel a exponátů.

Na přední světový veletrh zavítalo asi 140 000 návštěvníků z více než 131 zemí. Zastoupeno bylo 2 834 vystavovatelů z 56 zemí. Na berlínském výstavišti ukázali celou řadu produktů a služeb v odvětví mobility.

 „Po přestávce způsobené pandemií se InnoTrans 2022 fenomenálně vrátil. Průmyslová rodina se konečně opět sešla. Po dlouhém čekání jsme si mohli osobně promluvit a podívat se jeden druhému do očí,“řekla Kerstin Schulz, ředitelka InnoTrans.

Na letošním InnoTransu je podíl prvních návštěvníků obzvláště vysoký, a to 56%. Celkem 57,3% návštěvníků pocházelo ze zahraničí, což potvrzuje status InnoTrans jako předního světového veletrhu. Odborní návštěvníci se zajímají především o železniční dopravní techniku, železniční dopravní infrastrukturu a obsazených 3,5 km kolejí či venkovní areál.

Další podrobnosti a fotografie například na:

https://bahnblogstelle.com/189856/innotrans-2022-liveblog-zur-bahntechnikmesse-in-berlin/ či https://www.innotrans.de/en/press/photos/

Z Innotrans, 23. 09. 2022, připravil sh