Od 11. prosince současně s novým jízdním řádem skončí roční výluka na železnici mezi Brnem, Adamovem a Blanskem, při níž procházely obnovou i blanenské tunely (na úvodním snímku). Na linku S2 se ve špičkách pracovních dnů vrátí na trať mezi Brnem a Rájcem-Jestřebí čtvrthodinový interval vlaků a mimo špičku půlhodinový. Po uvedení trati mezi Brnem a Blanskem do provozu budou dělníci stavbu již jen dokončovat.

Správa železnic vytvoří informační systém, díky němuž budou mít cestující na železnici nově na jediném místě informace o všech mimořádnostech vedoucích k omezení či přerušení provozu. Infrastrukturní správce zahájil ostrý provoz twitterového účtu Datel, kde budou tyto informace k dispozici. Dosud musel cestující komplikovaně hledat údaje u jednotlivých dopravců (výluky, náhradní autobusová doprava, nehody apod.).
Významně vylepšenou elektrickou lokomotivu „ESO“ si na plzeňském nádraží převzali zástupci nákladního dopravce ČD Cargo. Je to poslední z celkem 78 lokomotiv typu 163 a 363 ČD Cargo, které jsou dovybaveny evropským vlakovým zabezpečovačem ETCS.
Správa železnic stále shání dodavatele elektřiny pro vlaky a dopravní infrastrukturu na příští rok. Potřebovat bude zhruba 1500 GWh. Energii se pokusí nakoupit zřejmě příští týden pomocí aukce. Na firmu se přitom vztahuje nařízení vlády o zastropování cen. Smlouvu s prodejcem by měla podle ministra dopravy Martina Kupky z ODS podepsat nejpozději do konce listopadu.
Pád kabiny lanové dráhy na Ještěd si vyžádal jeden lidský život. Ani po roce není zřejmé, kdo je za nehodu zodpovědný. Podle Drážní inspekce však závěrečná zpráva odhalí řadu zajímavých zjištění. „Šetření vedeme, máme zjištěné i okolnosti a další zajímavé věci, ale nebudeme je dávkovat postupně. Počkáme, až bude hotová zpráva, která bude obsahovat jak posudek, tak naše zajímavá zjištění,“ sdělil ředitel Drážní inspekce Jan Kučera.
Nizozemská společnost Benthem Crouwel International podepsala tento týden smlouvu se Správou železnic na zpracování architektonické studie nového brněnského nádraží. Má hodnotu 58,5 milionů korun. Kontrakt zveřejněný v registru smluv má anonymizovaný časový harmonogram jednotlivých částí studií. Generální ředitel Správy železnic Jiří Svoboda na Twitteru uvedl, že má být hotová do konce příštího roku.
Miroslav Čáslavský, s využitím monitoringu tisku