Ve dnech 20. až 27. 11. 2022 se v Indii – Jajpuru konalo mezinárodní mistrovství USIC ve stolním tenise, kterého se zúčastnilo pět zemí (Indie, ČR, Francie, Švýcarsko a Dánsko).

Výprava z České republiky jako již tradičně prokázala, že je plnohodnotným soupeřem v rámci mezinárodního mistrovství ve stolním tenise. Výkony našich sportovců v tomto klání prokazovaly jejich nesporné kvality, jak v technice, tak i v bojovnosti. Výsledkem tohoto klání je zasloužený úspěch našich stolních tenistek. Do finále s indickými hráčkami, jako jediná hráčka z evropských zemí, se probojovala Karolína Strnadová. Při celkovém hodnocení naše stolní tenistky (Karolína Strnadová, Jana  Svojanovská, Carmen Pospíšilová) obsadily krásné 2.místo, přičemž vítězem se stala pořádající Indie.

Stolní tenisty - muže tentokrát potrápili nejen hráči z Indie, ale i z Francie. Pod vedením trenéra Jiřího Vrážela v celkovém umístění jsme obsadili 3. místo v družstvech mužů ( Zbyněk Flíbor, Michal Koníček, Tomáš Hýbl a Petr Nechutný).

Poděkování za předvedené výkony, perfektní reprezentaci železničního sportu patří celé výpravě, která byla doplněna tlumočnicí PhDr. Helenou Svobodovou.

 

 Bc. Renata Dousková

Vedoucí výpravy