Modernizace železničního koridoru mezi Brandýsem a Ústím nad Orlicí za více než tři miliardy vstupuje do závěrečné fáze, která si od 1. března vyžádá nepřetržitou výluku jedné traťové koleje. Většina osobních vlaků bude nahrazena autobusovou dopravou, která až do 29. června bude jezdit podle výlukového jízdního řádu přes Orlické Podhůří a Libchavy. Část vlaků bude úsekem projíždět dál, ale ty se podle Správy železnic v závislosti na stavebních pracích mohou zpožďovat až o pět minut.

Kraj Vysočina čeká velká výměna vlaků. České dráhy obnoví vozový park a už v první polovině roku v kraji nasadí nové bezbariérové jednotky RegioPanter. Na elektrifikovaných tratích jimi nahradí starší vozy. V příštím roce pak přibydou polské motorové jednotky Pesa. Na Vysočině by mělo být nasazení nových vozů masové, plošná náhrada starších souprav se připravuje i v Olomouckém kraji.
Vybraná největší česká nádraží začnou od poloviny roku postupně dostávat vlastní ochrannou službu, která nahradí dosavadní pracovníky soukromých bezpečnostních agentur. Správa železnic se totiž často potýká s rozdílnou kvalitou pracovníků na jednotlivých nádražích, chce ji proto sjednotit a také snížit náklady nasazením moderních technologií. Vznikem ochranné služby chce Správa železnic zamezit i časté fluktuaci zaměstnanců soukromých bezpečnostních agentur. Nová služba bude v budoucnu zajišťovat bezpečnost na vybraných místech, jako jsou nádraží v krajských městech nebo významné uzlové stanice. Ve zbytku sítě bude i nadále spolupracovat se soukromými agenturami.
Secesní nádraží Vyšehrad v Praze se dál rozpadá. V památkové oblasti jde o největší ostudu Prahy, která zatím nenašla způsob, jak cennou budovu ležící v ochranném pásmu UNESCO zachránit. Světová organizace pro kulturu navrhuje vyvlastnění soukromého spekulanta. Takové řešení v Česku ale nebylo v případě kulturní památky po roce 1989 nikdy uplatněno a vzhledem k historii vzbuzuje velké emoce.
O koupi zadlužené firmy Jindřichohradecké místní dráhy (JHMD) mají zájem brněnská firma Gepard Express a polská společnost. Provoz na úzkokolejce, který je teď nemožný, by mohl v budoucnu podle insolvenční správkyně fungovat přes dceřinou firmu JHMD. Podle soudu je alarmující, že JHMD nemá pojištěný majetek. Do šesti týdnů zpracuje znalec odhad aktiv firmy. Na účtech firmy je 5,6 milionu Kč. Vyplývá to z informací v insolvenčním rejstříku.
Miroslav Čáslavský
Zdroj: Monitoring tisku