O tom, že hotel Skalka má dobrou pověst nejen mezi jeho hosty, ale i u široké veřejnosti, svědčí mimo jiné článek „Hotel Skalka se zapojil do otevření lázeňské sezóny“, který byl zveřejněn 21. června 2016 na webovém portálu NašaŽilina.sme.sk.

Článek informuje o tom, že v závěru měsíce května se v Rajeckých Teplicích poprvé uskutečnilo otevření lázeňské sezóny s bohatým programem, do kterého se zapojil i hotel Skalka. Protože součástí tohoto hotelu je nádherný revitalizovaný pětihektarový park, do kterého každým rokem přibývají nová sportoviště, nesl se celodenní program ve sportovním duchu.

Součástí sportovního dne bylo slavnostní otevření nově vybudovaného areálu Adventure golf, program dále pokračoval 1. ročníkem Letního biatlonu pod záštitou mistra světa v letním biatlonu Dušana Šimočka. Závody tvořila jízda na koloběžce a střelba z laserové pušky na biatlonový terč. O tuto atrakci byl veliký zájem – přihlásilo se 104 závodníků všech věkových kategorií. Vedení hotelu Skalka se proto rozhodlo, že tuto soutěž zopakuje o víkendu 10. a 11. září 2016.

Kulturní akce pokračují v hotelu Skalka i v letních měsících. V sobotu 16. července zde proběhne „Návrat do středověku“, při němž zde po celý den bude účinkovat skupina Memento Mori z Uherského Ostrohu. Hosté, návštěvníci i náhodní diváci přitom v areálu hotelu Skalka shlédnou za zvuků dobové muziky šermířské bitky a šarvátky, rytířský turnaj, fakírskou show a další zajímavosti. V doprovodném programu je možné shlédnout například katovu dílnu, dobovou kuchyni, či mistra kováře.

Zdroj: NašaŽilina.sme.sk

-čas-

Právě přítomno: 376 hostů a žádný gestor