Ve středočeském Berouně se v termínu 19. až 23. října 2017 koná 27. mezinárodní soutěž film a video FISAIC. Mezinárodní federace pro kulturu a volný čas železničářů (FISAIC) byla založena v roce 1952, první soutěžní přehlídka filmu se konala v roce 1965 v italské Veroně. Soutěž filmů natočených železničáři je v České republice pořádána za poslední čtvrt století již počtvrté. Při organizaci se vystřídala města Praha, Brno, Kroměříž a nyní je řada na Berounu. V berounském městském kině bude po dobu konání promítnuto celkem 78 filmů od účastníků z 6 zemí – Belgie, České republiky, Francie, Německa, Rakouska a Slovenska. Skoro 80 účastníků a hostů festivalu celkově stráví před stříbrným plátnem kina více než 15 hodin. Plánováno je také přijetí panem starostou na berounské radnici, návštěva Karlštejna či Koněpruských jeskyň.

Na své si tentokrát přijde i veřejnost. Promítání v Městském kině Beroun v sobotu 21. října od 8.15 h do 11.15 h bude přístupné všem zájemcům o film, kteří by chtěli v kině tvořit vnímavé publikum této mezinárodní soutěže.

Během sobotního odpoledne (od 14 hodin v hotelu Grand Litava) se také můžete seznámit i s dalšími činnostmi spadajícími pod Český zemský svaz FISAIC. Prezentována bude činnost skupin esperantistů, filatelistů, výtvarníků, kreativních ručních prací, literátů a fotografů. Radioamatéři budou mít na střeše hotelu nataženou anténu a bude možnost si vyzkoušet funkčnost spojení, skupina železničních modelářů bude prezentovat 17 metrů dlouhý model kolejiště. Kdo máte v sobotu 21. října čas a chuť, přijeďte do Berouna zažít atmosféru festivalu a seznámit se s kulturními a volnočasovými aktivitami železničářů, vstup je samozřejmě zdarma.

Případné další informace podá Ing. Jarmila Šmerhová, 724 563 235.
Členy Českého zemského svazu FISAIC se můžete stát i vy!
Ondřej Šmehlík