AKTUALIZOVÁNO Ahoj přátelé, kolegové, přátelé železnice! Lidsky velmi chápeme, že ochranné pomůcky, které se nyní shánějí doslova po celém světě, jsou primárně určeny pro složky IZS a sociální služby. Nastala však doba, kdy si musíme pomoct sami mezi sebou. Touto cestou vás prosíme, pokud má někdo doma ochotnou paní/přítelkyni, může i takhle pomoci naším kolegům, kteří i v této době nadále pravidelně jezdí do práce a vykonávají své povinnosti.

Denně teď čteme na internetu či v novinách, jak lidé spontánně pomáhají hasičům, zdravotníkům, pokladníkům atd. (to je samozřejmě velmi správně), ale na nás železničáře v každodenní službě se tak trochu mediálně pozapomnělo. I my jsme v první linii - v přímém styku s veřejností. Češi se také chtějí dostat vlakem do práce a pak bezpečně domů.

Pojďme se taky zapojit do šití ochranných roušek pro kolegy v každodenním provozu, kteří potřebují naší podporu. Takto získané roušky bychom rozdělili mezi potřebné do všech firem působících na české železnici.

Díky iniciativě ředitele OCÚ střed v Praze Ing. Františka Kozla již dnes na několika pracovištích šijí zaměstnanci tyto ochranné roušky, které budou v nejbližších dnech distribuovány zaměstnancům, kteří je nejvíce potřebují. Přidávají se i kolegové ze ZAP Praha a Ústředí OSŽ.

Díky České poště stačí tyto roušky zabalit do průhledné obálky a zaslat zdarma na adresu: Petr Dvořák, ZO OSŽ ONJ Praha - Doprava, Chodovská 1476/3b, 141 00 Praha 4. Budou s dalšími rouškami distribuovány našim kolegům.
Kontakt: e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., mobil: 725 082 202

S poděkováním a s přáním koronaviru zmar Petr Dvořák, snímek u článku Pavla Packová

"Na pražské ONJ už dorazila první zásilka 80 roušek z Generálního ředitelství ČD, a. s., (Za ně velmi, děkujeme). Na snímku je výroba ochranných roušek pro naše kolegy v provoze z jiného odboru GŘ. Jak je vidět z ohlasů, každý, kdo může, pomáhá podle svých možností. Za což každému patří uznání," dodává Petr Dvořák.