V úterý 7. 7. 2020 došlo na železniční trati č. 142 Karlovy Vary dolní nádraží – Johanngeorgenstadt u dopravny Pernink k tragédii, okolo 15. hodiny se několik stovek metrů od dopravny čelně srazily dva vlaky: osobní vlak 17113 vedený jednotkou řady 844 RegioShark s osobním vlakem 17110 vedeným regionovou (814/914).

Následky jsou katastrofální: dva mrtví a několik těžce a velmi těžce zraněných. Mezi zraněné patří i vlakový personál Českých drah z domovské stanice Karlovy Vary.
„Kolegové strojvedoucí Milan Čapek a vlakvedoucí Petr Paťha, kteří se nacházeli ve vlaku 17110 vedeném regionovou, jsou zraněni velmi vážně. Kolegyně vlakvedoucí Jana Jindřichová, která doprovázela vlak 17113, vedený jednotkou RegioShark, je zraněna vážně,“ uvedli kolegové - železničáři na Twitteru.

Finanční pomoc kolegům – Milanu Čapkovi, strojvedoucímu z regionovy, Petru Paťhovi, vlakvedoucímu z regionovy, a Janě Jindřichové, vlakvedoucí z RegioSharku - kteří se vážně zranili při železniční nehodě 7. 7. 2020 u stanice Pernink, posílejte na transparentní účet: 2401834582/2010, vybraná částka bud rozdělena těmto železničářům, uvedli dále na Twitteru.
„Vážíme si veškeré podpory a budeme velice rádi, když tento příspěvek sdílíte i mezi své přátele. Ze srdce vám děkujeme,“ stojí v závěru příspěvku.

Na tragickou srážku pohotově zareagovalo i OSŽ. V rámci porady předsedy OSŽ dnes (10. 7. 2020) schválilo finanční pomoc vlakvedoucímu Petru Paťhovi, účastníkovi nehody u dopravny Pernink, ve výši 20 000 korun.

Upřímnou soustrast ve svém dopise také vyjádřila Evropská federace pracovníků v dopravě, jejímž je OSŽ aktivním členem. Jménem generální tajemnice Livie Spery vyjádřila ETF hlubokou lítost nad železničním neštěstím, které si vyžádalo dva lidské životy a několik velmi těžce zraněných včetně železničních zaměstnanců. Livie Spera v této souvislosti zdůraznila nutnost investic do železnice, aby byla zaručena bezpečnost jak cestujících, tak pracovníků železnice v nákladní i osobní dopravě.

Michael Mareš s přispěním PhDr. Heleny Svobodové, vedoucí kanceláře předsedy OSŽ