Dnešní (10. 2. 2022) jednání Podnikového výboru OSŽ ČD Cargo mělo několik hostů, jedním z nich byl obchodní ředitel společnosti ČD Cargo Ing. Radek Dvořák. Ten před členy podnikového výboru předstoupil s prezentací Nové projekty ČD Cargo.

„Chtěli jste něco pozitivního a optimistického, tak vám tady nabízím materiál, který shrnuje aktuální obchodní smýšlení naší společnosti, jakýsi střednědobý výhled toho, kde chceme za dva až tři roky být,“ řekl na úvod. Radek Dvořák považuje za základní kameny rozvoje společnosti ČD Cargo segment intermodálních přeprav a pokračování v nastartované expanzi. „Investujeme do lokomotiv a ETCS, musíme se ale zaměřit i na vozy,“ řekl doslova. Poté okomentoval některé snímky a data z prezentace: „Musíme se koukat dopředu. Klasické komodity jako je uhlí jednoho dne nebudou, za posledních deset let co do tržeb na polovině. Naopak cestu vidíme tam, kde již dnes existují nabídky na přepravu tuhých alternativních paliv, štěpky, kontaminované zeminy…,“ dodal.

ČD Cargo se mění i geograficky, více než 60 % tvoří export, import, tranzit: „Ohromně expandujeme, velice se nám nyní daří v Rakousku a velké objemy realizuje už i naše dcera v Chorvatsku. Objemy jsou již v řádu milionů tun…,“ poznamenal. „Například Rijeka má ambici být do tří let jako Koper. Je to určitě trh, kde je dobře, že jsme na něj vstoupili, je to cesta správným směrem. Ve druhém čtvrtletí bychom měli jet 6 párů vlaků Koper – Mnichov.“

Radek Dvořák se věnoval i kontejnerovým překladištím v Brně, Lovosicích či v Bohumíně, zmínil i Terminál Ostrava Mošnov, který je ve výstavbě s předpokládaným zahájením provozu letos v září (1. 7. 2022 začne zkušební provoz) s kapacitou až 10 vlaků denně, kde ČD Cargo bude součástí provozovatele terminálu.

„Musíme si jednoduše pro zákazníky jít, nabízet komplexní službu, nejen přepravu na železnici, a k tomu krok za krokem postupně směřujeme. Naším cílem je v podstatě přeměna národního železničního dopravce na spolehlivého poskytovatele komplexních mezinárodních logistických řešení a já věřím, že jsme schopni tohoto cíle dosáhnout,“ uzavřel.

Michael Mareš