Hlavním hostem dubnového (20. 4. 2023) jednání Republikové rady seniorů (RRS) OSŽ byl I. místopředseda OSŽ Radek Nekola. Ve svém vystoupení podal přítomným členům Rady aktuální informace o pokračující digitalizaci dat OSŽ. Jak Radek Nekola zdůraznil, v této aplikaci, dostupné i na mobilních telefonech, jsou uvedeny všechny důležité informace o členské základně OSŽ, včetně seniorů. Tato nová aplikace zjednoduší a zrychlí především komunikaci mezi členskou základnou a vedením OSŽ, což nepochybně přispěje k přehlednosti, jakož i ke snazšímu odhalení rezerv v práci všech složek OSŽ. Členové Rady vyjádřili této novince podporu a ocenili práci, kterou jejímu vytváření OSŽ, jmenovitě Marta Urbancová, věnuje.

Radek Nekola podal členům RRS také informace o posledním zasedání Ústředí OSŽ, z něhož vyzvedl témata, týkající se zavádění datových schránek v jednotlivých ZO OSŽ, aktivitě OSŽ, týkající se připravované důchodové reformy a dotkl se i posledních aktivit nové politické strany PRO, která pořádá protivládní demonstrace. V této souvislosti Nekola zdůraznil, že OSŽ je nepolitickou organizací a nemůže tudíž vyzývat své členy k aktivní podpoře těchto demonstrací. „Každý má ovšem právo své volby,“ zdůraznil Nekola.
V další části svého vystoupení vyzval Nekola všechny seniory, kteří jsou evidováni u zdravotní pojišťovny ministerstva vnitra ČR (211), aby se zúčastnili voleb do Dozorčí a Správní rady této pojišťovny, které se konají 25. a 26. května, a podpořili kandidáty OSŽ - do Dozorčí rady Petra Štěpánka a do Správní rady Petra Tomana.
Členové rady dále projednali přípravu sportovních her seniorů v Potštejně, předsedkyně RRS Danuše Polášková informovala o pozastavení dotací na rekreace z důvodu velkého letošního zájmu o rekreace. V závěru jednání podali členové Rady informace o dění, týkající se seniorů v jednotlivých oblastech.
Miroslav Čáslavský
 

Právě přítomno: 156 hostů a žádný gestor