Mistrovství v kopané železničářů vyvrcholilo ve středu 15. září v Kozlovicích u Přerova. O putovní pohár předsedy OSŽ zde zápolili hráči Správy železnic, Českých drah, Elektrizace železnic a ČD Cargo. Mistrovství pořádalo Odborové sdružení železničářů ve spolupráci s ČD a. s., ČD Cargo a. s. a se Správou železnic, státní organizací, přičemž organizaci mistrovství zajistila Regionální sportovní komise OSŽ Olomouc. Celá tato sportovní akce se konala s příspěvkem ze SF ČD a. s., SF ČD Cargo a. s., C-FKSP Správy železnic, státní organizace a z prostředků OSŽ.

Celkem bylo odehráno šest zápasů systémem každý s každým, o vítězi rozhodovaly dosažené body, event. vzájemné utkání, lepší brankový rozdíl, případně větší počet vstřelených branek, nebo los. Soupeři byli velice vyrovnaní, takže do posledního zápasu nebylo jasné, kdo se stane vítězem. Putovní pohár nakonec obhájili loňští vítězové – hráči Správy železnic, druhé místo patřilo zástupcům Českých drah, na třetím místě skončili hráči Elektrizace železnic a poslední příčku obsadili hráči ČD Cargo.
Putovní pohár si tak z rukou ředitele turnaje - předsedy OSŽ Martina Malého odvážejí hráči Správy železnic, kteří celým turnajem prošli s jednou remízou bez porážky.
Turnaj provázelo slunečné počasí a všechny zápasy měly vysokou úroveň. Shodli se na tom všichni zúčastnění hráči, trenéři, přihlížející i zástupci zaměstnavatelů jednotlivých mužstev.

Výsledky jednotlivých zápasů, hraných dle určeného klíče:
Správa železnic – České dráhy 2:0
Elektrizace železnic – ČD Cargo 4:1
České dráhy – ČD Cargo 2:0
Správa železnic – Elektrizace železnic 0:0
Správa železnic – ČD Cargo 2:0
České dráhy – Elektrizace železnic 2:1

Miroslav Čáslavský