Třídenní výjezdní zasedání členů Republikové rady seniorů (RRS) OSŽ proběhlo ve dnech 15. – 17. května 2023 v areálu rekreačního zařízení Železničář v Potštejně na Ústeckoorlicku. Toto zařízení je v majetku ZO OSŽ žst. Olomouc hl. n. a letos se zde budou konat v pořadí již šesté seniorské hry OSŽ. Dosavadní místo dosud konaných her – hotel Skalka v Rajeckých Teplicích je totiž t. č. v rekonstrukci.

Hlavním bodem jednání rady bylo zajištění všech potřebných náležitostí k hladkému a bezpečnému průběhu těchto her, které se budou konat ve dnech 4. – 6. září 2023. Kromě členů rady byli jednání přítomni také zástupci Mezinárodního oddělení OSŽ v čele s jeho vedoucím Ondřejem Šmehlíkem a také členové regionální sportovní komise OSŽ Olomouc, kteří budou dohlížet na doržování stanovených sportovních pravidel a na hladký průběh her. Schváleno bylo devět disciplín, v nichž se bude soutěžit, vybrána byla místa, kde se jednotlivé soutěže uskuteční a projednáno bylo i další organizační a technické zajištění. Her se zúčastní celkem osm družstev seniorů OSŽ z celé republiky.
Druhý den jednání navštívil členy rady předseda OSŽ Martin Malý, který je seznámil s aktuálními událostmi, které v uplynulých dnech proběhly – jednání Ústředí OSŽ a jednání Tripartity, na níž se jednalo o navrhovaných opatření vlády v ekonomické sféře.
Miroslav Čáslavský