Ve dnech 17. a 18. října letošního roku proběhlo tradiční setkání dopisovatelů v hotelu Lesní chata v Kořenově. Účastníci měli na výběr dvě varianty dopravy na místo. Buďto mohli přijet po vlastní ose anebo pro ně bylo zajištěno svozové auto od pardubického hlavního nádraží až k hotelu. Ubytování je zde velmi pěkné, vše je příjemně zařízeno, interiér dýchá útulností, obsluha je velmi vstřícná a ochotná, hotel je vhodně situován u lesa a přidanou hodnotou je hotelové wellness. Zkrátka, ideální místo pro ubytování – a nejen pro členy OSŽ za opravdu výhodnou cenu. Chvíli po příjezdu a předání klíčů od pokojů nás čekal oběd, který byl předskokanem exkurze do kořenovského muzea ozubnicové železnice a místní výtopny. Exkurze byla velmi bohatá na informace, jež se vztahují na naši jedinou ozubnicovou železnici. Ve druhé fázi prohlídky proběhlo obhlédnutí lokomotiv, motorových vozů a přívěsných vagonů s bohatým výkladem ve zdejší výtopně, která je nedlouho rekonstruovaná a postavena téměř odznova. Typické chladné sychravé počasí v okolí kořenovské stanice dodávalo pravou atmosféru nastupujícímu podzimu.

Po návratu následoval coffeebreak včetně jednání s představiteli OSŽ a redakcí Obzoru. Každý dopisovatel se mohl podělit o své poznatky, nápady a názory, klást otázky směrem k OSŽ i redakci samotné. Následovala skvěle připravená večeře s pozdějším pokračováním diskuze, která se poté přenesla i ve volný program.
Druhý den ráno po chutné hotelové snídani první část účastníků odjela po vlastní ose domů, pro druhou skupinu přišla vhod podzimní procházka k Tesařovské kapli, kde vznikla i společná fotografie.
Zkrátka vydařená akce se zajímavým programem. Bohužel stav místní a jediné české ozubnicové trati se zhoršil natolik, že Správa železnic na ní zakázala provoz některých typů lokomotiv. Provoz pravidelných osobních vlaků zatím běží dál. Tím se jedná o omezení provozu historických lokomotiv na ozubnicové trati z Tanvaldu do Kořenova. Jejich provoz zakázala Správa železnic kvůli špatnému stavu trati. Liberecký kraj označil postup Správy železnic za nepřijatelný. „V posledních pěti letech opakovaně žádáme, aby Správa železnic zařadila opravu do prioritních investic. A zásadně nesouhlasíme, aby tak unikátní trať zcela zanikla,“ říká hejtman Martin Půta.
Jak se zmiňuje server zdopravy.cz, kraj má zájem o dlouhodobé zapojení nostalgických vlaků do dopravní obslužnosti svého území včetně jejich využití pro kapacitní posílení pravidelných spojů. V letošním rozpočtu má Liberecký kraj na nostalgické aktivity vyčleněno celkem 6,5 milionu korun. Rozsah aktivit v dalších letech bude záviset na zájmu cestujících o nabízené služby.
Správa železnic zakázala provoz lokomotiv řady 715. Vysvětluje to tím, že její provoz negativně ovlivňuje stav trati. „Celkový stav uvedeného úseku odpovídá svému stáří, zároveň však vlivem příčných účinků hnacích vozidel dochází k extrémnímu namáhání uzlu upevnění, zejména v obloucích o velmi malém poloměru, a tím dochází ke vzniku hrubých závad v parametru rozchodu koleje. Vlivem koroze zde dále dochází trvale k zeslabení kolejnicového průřezu kolejnic,“ napsala Správa železnic ve svém dopise Železniční společnosti Tanvald, která se dlouhodobě věnuje historickému provozu na ozubnicové trati.
Zákaz provozu lokomotiv řady 715 (T426.0) je velkou ránou především pro nostalgický provoz, který zde nově začal objednávat i Liberecký kraj. Jedna z lokomotiv přitom prošla nedávno nákladnou opravou.
Obnova trati je podle vedení Správy železnic plánována na stavební sezónu 2025.
Matyáš Reichert
Foto: Matyáš Reichert, Daniela Houdková a především Jan Buchta včetně využití dronu