Formou videokonference přes aplikaci MS Teams proběhlo další plánované jednání zástupců odborových centrál u Správy železnic se zaměstnavatelem.
Na úvod jednání potvrdil personální ředitel Ing. Pavel Koucký informaci, která již proběhla médii, a to odvolání náměstka pro řízení provozu na GŘ Ing. Miroslava Jasenčáka ke dni 31. 10. 2022 a jmenování jeho nástupce Mgr. Jaroslava Flegla od 1. 11. 2022.

V další části oslovil zástupce OC ADP, zda nedošlo z jejich strany ke změně stanoviska nepodepsat PKS na rok 2023 tak jak to učinilo zbylých osm OC a GŘ Bc. Jiří Svoboda, MBA. Zástupce ADP Petr Fučík formuloval stanovisko v tom duchu, že zatím neproběhla všechna plánovaná jednání, která by mohla změnit jejich názor a nejsou tedy připraveni podpis připojit a ukončit tím proces kolektivního vyjednávání o PKS na rok 2023. Ing. Koucký připojil informaci, že zaměstnavatel zahájil proces přípravy opatření pro případ, že k podpisu nedojde.
Složité jednání proběhlo k dalšímu bodu, a to odstranění rozporných bodů v Rámcových zásadách FKSP a C-FKSP. Po košaté diskuzi došlo ke kompromisní dohodě zástupců všech OC a zaměstnavatele. Z naší strany nepřekonatelný bod, týkající se garantů akcí byl odstraněn a došlo i k dohodě nad navýšením částek na občerstvení při pořádání akcí (snídaně 140, oběd a večeře 230, občerstvení 120 Kč). Zástupci obou stran souhlasili i s omezením vícedenních zájezdů ze sedmi na šest dnů. Po podpisu Rámcových zásad i C-FKSP dojde k jejich zveřejnění a distribuci na OJ.
K dohodě zatím naopak nedošlo u návrhu zaměstnavatele v Katalogu zaměstnání u KZAM 83141 Staniční dozorce a bude vedena další diskuze na dalších jednáních.
V oblasti diskutovaných režijních výhod poskytl Ing. Koucký stanovisko SŽ a vyzval zástupce OC k dalším informacím. Předseda PV PSŽ SŽ Petr Štěpánek informoval o aktivitě OSŽ a plánované schůzce zástupců všech OC 24.10.2022 v dopoledních hodinách v sídle OSŽ. Snahou bude vytvořit společné stanovisko zástupců všech OC a toto odeslat na MD a ČD.
Poslední informace od zástupců vedení SŽ byla k výběrovému řízení na dodavatele „Zaměstnanecké čipové karty“, kdy se přihlásili dva zájemci a v nejbližších dnech dojde k vyhodnocení.
Po sjednání dalších termínů a to 4. 11. a 11. 11. 2022 došlo k ukončení jednání.