V úterý 12. 4. 2022 ráno se na Masarykově nádraží v Praze sešli předseda Podnikového výboru OSŽ při ČD, a. s., Štěpán Lev a prezident ČZS FISAIC Vladislav Vokoun s novým generálním ředitelem a předsedou představenstva Michalem Krapincem, aby oficiálně zahájili velikonoční výstavu ručních děl, které vyrobily šikovné ruce členek Českého zemského svazu (ČZS) FISAIC při OSŽ.

„Velikonoce a jaro jako takové mám velmi rád. Pocházím z vesnice, kde se velikonoční tradice dodržovaly. Táta mě naučil plést pomlázku už jako malého kluka a kladný vztah k tradicím chci pěstovat i u svých dvou dětí. Letošní Velikonoce budou premiérou pro mou dceru, která už s manželkou barví vajíčka, učí se koledy, ale hlavně se těší na výslužku. Syn bude v letošním roce ještě na vše dohlížet z kočárku a těším se, že plnohodnotně doplní naši družinu už v příštím roce,” prozradil Michal Krapinec.

Do soutěže FISAIC „Tvořte sami s námi“ byly i letos zapojeny členky skupiny kreativní ruční práce, které soutěžily o nejlepší velikonoční výrobky: nejlepší velikonoční ozdobu a nejlepší kraslici. Nejvíce bodů za velikonoční ozdobu získala Lucie Vokounová, nejhezčí kraslice je dílem Aleny Číhalové.

Velikonoční ozdoby a kraslice jsou nyní vystaveny v železniční stanici Praha Masarykovo nádraží před osobními pokladnami.

Michael Mareš