Od roku 2015 označují České dráhy své vlaky logem „Národní dopravce“. K jeho oficiální registraci však došlo až nyní, kdy Úřad průmyslového vlastnictví toto označení Českým drahám zaregistroval. Úřad současně zamítl námitky konkurence, která si toto označení rovněž přisvojovala. Oznámil to ve svém čtrnáctideníku časopis Českých drah Železničář. Dopravce doplnil, že je jediným subjektem v České republice, který může označení používat.

Zároveň ale stále běží další řízení, která rozhodují o žádostech společností RegioJet a Leo Express, které rovněž usilují o označení „národní dopravce“. Stále tak není stoprocentně jisté, že nakonec nebude mít Česká republika tří národní dopravce.
„Jsme stoprocentně český dopravce a je to vyjádření našeho zájmu rozšiřovat kvalitní služby na české železnici pro co největší počet zákazníků. Současně tím zdůrazňujeme rovnocennost železničních dopravců z pohledu úřadů a státu, kdy všichni dopravci na české železnici musí být bráni jako národní dopravci bez jakéhokoli zvýhodňování,“ řekl mluvčí firmy Aleš Ondrůj ve svém vyjádření v roce 2015. Podle majitele RegioJetu Radima Jančury je jeho firma ve všech ohledech stejným národním dopravcem jako České dráhy. „Stát nesmí poskytovat výhody jen jedné společnosti, a ovlivňovat tak soutěž. Stát má jako majitel Českých drah jediné právo, a to podílet se na řízení, což ovšem nedělá,“ dodal. Podobný názor má i společnost Leo Express.
Miroslav Čáslavský, s využitím webu zdopravy.cz a idnes.cz