Předseda představenstva a generální ředitel Českých drah Miroslav Kupec a hejtman Plzeňského kraje Josef Bernard dnes (v pátek 22. 2. 2019) na hlavním plzeňském nádraží, přímo na palubě moderní elektrické jednotky Českých drah RegioPanter, podepsali smlouvu na 15letý provoz linky P2 Klatovy - Plzeň - Beroun. České dráhy plánují na linku P2 Klatovy - Plzeň - Beroun nasadit od prosince 2021 nové elektrické bezbariérové jednotky s klimatizovaným interiérem. Spoje linky P2 nabízejí velmi rychlé spojení důležitých center Plzeňského kraje se západní částí Středočeského kraje. Díky novému Ejpovickému tunelu trvá cesta osobními vlaky mezi centrem Rokycan a Plzně pouhých 16 minut.

„Jedná se o velký úspěch. V Plzeňském kraji jde o historicky první úspěšné nabídkové řízení vedoucí k uzavření smlouvy na 15 let. Takových úspěšných soutěží v republice ještě mnoho neproběhlo. Zároveň jde o první soutěž na nová vozidla v elektrické trakci vůbec. Osobně mám velkou radost, že se nám daří výrazně zvyšovat kvalitu nabízených služeb ve veřejné dopravě. Jsem přesvědčen, že veřejná doprava má do budoucna velký potenciál a že nové cestující získáme právě vyšší kvalitou služeb, tedy dostatečnou nabídkou spojů a moderními vozidly,“ cituje tisková zpráva Českých drah hejtmana Plzeňského kraje Josefa Bernarda.

Linka P2 (Klatovy - Plzeň – Beroun) bude další, kam České dráhy nasadí nejmodernější regionální vlaky. Národní dopravce nasadil již dříve nejnovější regionální vlaky na tratích Plzeň - Domažlice (RegioShark) či Horažďovice - Plzeň (RegioPanter).

Michael Mareš s využitím tiskové zprávy Českých drah