Vážené kolegyně a kolegové, členové OSŽ,

po vyhodnocení dosavadních nedostatečných výsledků vyjednávání s vládními představiteli a stavu projednávání vládního ozdravného balíčku v parlamentu, kdy vládní koalice zamítla většinu připomínek odborových organizací a vzhledem k pokračující vysoké inflaci, snižování reálných mezd, omezování zaměstnaneckých benefitů, zpřísňování podmínek odchodu do důchodu, poklesu ekonomiky a dalšímu oznámenému zvyšování cen energií, rozhodlo Ústředí OSŽ

o připojení Odborového sdružení železničářů k protestní akci pořádané ve spolupráci Asociace samostatných odborů (ASO) a Odborového svazu KOVO, která se uskuteční na Malostranském náměstí v Praze v pondělí 27. listopadu ve 13 hodin. Na programu akce bude vystoupení představitelů odborových svazů k současné situaci a přijetí společného prohlášení. Sraz účastníků demonstrace bude probíhat na Malostranském náměstí od 12 hodin. Ve 13 hodin bude oficiální zahájení akce a předpokládaná doba trvání je do 14 hodin.

Představenstvo OSŽ se na dnešním (15.11.2023) jednání zabývalo organizačními záležitostmi ohledně přípravy této protestní akce s tím, že účast na akci je samozřejmě dobrovolná a případná organizace společné dopravy účastníků na demonstraci a zpět bude plně v kompetenci předsedů základních organizací, kteří také obdrží z OSŽ-ústředí podrobnější pokyny. V případě Vašeho rozhodnutí  zúčastnit se demonstrace proto prosím kontaktujte svoji předsedkyni/předsedu ZO OSŽ. V případě nejasností je možné také volat na tel. 737 276 606 (Bc. Marta Urbancová), nebo psát na email: osz(zavináč)osz.org (sekretariát OSŽ-ústředí)

Předem děkujeme za Vaši účast a podporu !!

Mgr. Martin Malý, předseda OSŽ