Regionální trať z Kostelce u Jihlavy do Slavonic (227) by se měla v dohledné době dočkat revitalizace, která přinese díky zvýšení rychlosti ze současných 50 na 80 km/h zkrácení jízdních dob vlaků. V plánu je i vybudování nových nástupišť a železničních přejezdů se světelnou signalizací. SŽDC počítá s tím, že obnova tratě by měla proběhnout od března 2021 do srpna 2022. Výměna čeká i staniční a traťové zabezpečovací zařízení, což by mělo umožnit dálkové řízení provozu. Na investici s předpokládanými náklady kolem 1,8 miliardy korun teď státní Správa železniční dopravní cesty (SŽDC) vybírá dodavatele dokumentace pro územní řízení.

Trať z Kostelce do Slavonic je dlouhá 53 km a je na ní celkem 21 zastávek. S výjimkou Telče, kde je otevřena osobní pokladna, jsou jízdenky prodávány ve vlaku. Současná jízdní doba vlaků činí přibližně jednu a půl hodiny, přičemž u většiny vlaků je nutný přestup v Kostelci. Některé vlaky jsou však vedeny jako přímé až z Havlíčkova Brodu.
Trať z Kostelce u Jihlavy do Slavonic byla zprovozněna postupně v letech 1898 – 1902, v roce 1903 byla trať protažena do 37 km vzdáleného rakouského Waldkirchenu an der Thaya. Tam se však jezdilo pouze do roku 1945, pak bylo spojení v úseku Slavonice – Fratres přerušeno v důsledku studené války. V roce 1951 byla na příkaz úředních míst dokonce provedena demontáž dvou kilometrů tratě na české straně hranice, aby ji „západní imperialisté“ nemohli zneužít. Později byly koleje vytrhány i na rakouské straně. V roce 2003 byly podniknuty kroky k obnovení tratě, tento záměr se však nepodařilo uskutečnit pro značné finanční nároky s tím spojené (náklady na obnovení šestikilometrového úseku na rakouské straně byly spočítány na 5,5 milionů eur, tj. cca 1,5 miliardy korun). Jako náhradní řešení bylo z rakouské strany zvoleno vybudování cyklostezky, která byla v úseku Fratres – Slavonice uvedena do provozu v roce 2014.
Miroslav Čáslavský, s využitím zprávy ČTK