Dejte se na dráhu, která dává smysl. Staňte se posunovačem u největšího českého železničního dopravce, hlásá reklamní panel na druhém nástupišti brněnského hlavního nádraží. Náborová kampaň na tuto pracovní pozici byla odstartována letos na podzim s důrazem na regiony Praha, Středočeský, Plzeňský, Královéhradecký a Jihomoravský kraj.

Inzerované podmínky nabízejí množství benefitů zakotvených mimo jiné v Podnikové kolektivní smlouvě, posuďte sami: České dráhy zájemcům nabízejí průměrnou měsíční mzdu 32 000 Kč, možnost rychlého postupu na pozici vedoucího posunu, 5 týdnů dovolené, příspěvek na sport, na stravování, na dovolenou a na výuku jazyků, které mohou využít jak v soukromém životě, tak při kontaktu se zahraničními kolegy v pohraničních přechodových stanicích, příspěvek na penzijní připojištění a levnější cestování pro zaměstnance a jejich rodinu na území České republiky, což v Jihomoravském kraji tak úplně neplatí, a díky jízdenkám FIP také v zahraničí. „V rámci Jihomoravského kraje existuje speciální nabídka pro zaměstnance a rodinné příslušníky dopravce, která zajišťuje levnější cestování,“ vysvětluje Petr Šťáhlavský z tiskového oddělení Českých drah.

Ještě před několika lety vedení podniku tvrdilo, že s nákupem moderních jednotek de facto tato profese u Českých drah zanikne, což možná odradilo mnohé zájemce od „kariéry“ posunovače. „Nákupem moderních jednotek s automatickým spřáhlem postupně klesá rozsah výkonů posunovačů, například nejsou potřeba při častém spojování a rozpojování jednotek a v provozu vratných souprav například v Pražské integrované dopravě, ale i v dalších regionech. U vlaků sestavených z klasických vozů však zůstává jejich práce nepostradatelná. Proto probíhal nábor posunovačů průběžně i v uplynulých letech a nyní byl podpořen aktuální kampaní. Ta reaguje mimo jiné i na vývoj na trhu práce v České republice,“ dodává Petr Šťáhlavský.

Michael Mareš