Od loňského září probíhá v dílnách muzea Českých drah v Lužné u Rakovníka generální oprava historické parní lokomotivy 464.008. Lokomotiva je kompletně rozebrána, jednotlivé díly procházejí opravou a následně bude lokomotiva opět složena dohromady. V těchto dnech získalo muzeum dotaci od Ministerstva dopravy ve výši 759 000 Kč, která bude použita na opravu středové vany a dvou bočních van. Dotaci získalo muzeum na základě žádosti, kterou si u ministerstva dopravy podalo.

Podle slov ředitele centra historických vozidel ČD Marka Plochého je v současné době opraven parní kotel a součásti parních strojů. „Aktuálně jsme do opravy lokomotivy vložili zhruba sedm milionů korun. Předpokládáme, že konečná částka za opravu překročí deset milionů korun,“ říká Marek Plochý.
Vodní vany, na něž je určena dotace od ministerstva dopravy by měly být vyrobeny do konce srpna letošního roku. Po rekonstrukci, jejíž dokončení se předpokládá v průběhu příštího roku, se lokomotiva vrátí do Hradce Králové, kde bude využívána dle potřeby při akcích ČD nebo akcích komerčně objednaných.
Lokomotivy řady 464.0, přezdívané Ušatá nebo Bulík, byly vyráběny v letech 1933 – 1939 ve Škodových závodech v Plzni a v ČKD v pražských Vysočanech pro Československé státní dráhy. Šlo o lokomotivy nové konstrukce, které měly nahradit velký počet starších lokomotiv. Později na ně navázala výroba řady 464.1 a dalších lokomotiv. Byly vyráběny hlavně pro dopravu rychlíků a zrychlených vlaků. Přezdívku „Ušatá“ získaly tyto lokomotivy od inventárního čísla 4 podle svislých plechů na usměrňování kouře, zvaných „uši“.
Miroslav Čáslavský, s využitím tiskové zprávy Českých drah