(UVNITŘ FOTOGALERIE) V historii golfových turnajů pod hlavičkou USIC (Mezinárodní sportovní organizace železničářů) je to již potřetí, co se v České republice konalo mezinárodní mistrovství USIC v golfu. Po Poděbradech, kde se v roce 2010 regionální mistrovství USIC konalo v ČR vůbec poprvé, a takzvaném „velkém USICu“ v roce 2011, který má možná ještě mnohý z nás v živé paměti v souvislosti s ostrou kampaní proti OSŽ v době 24hodinové stávky na železnici a v pražské MHD, přišla na Českou republiku letos řada potřetí. Ve dnech 20. 6. až 22. 6. 2016 se na berounském golfovém hřišti (Beroun Golf Club) konalo Regionální mistrovství USIC v golfu za účasti týmů z České republiky, Belgie, Německa a Velké Británie.

Golfový areál leží nedaleko královského města Berouna, které vyrostlo na soutoku Berounky a Litavky. Jen asi málokdo by očekával, že pouhých 14 km od Prahy a pět minut z dálnice D5 nalezne uprostřed nedotčené přírody 18jamkové mistrovské hřiště s nezapomenutelnými výhledy na hřebeny Brd, rozhlehlé Křivoklátské lesy a údolí romantické řeky Berounky. Autorem 6078 metrů dlouhého hřiště je kanadský architekt Les Furber. Design berounského hřiště nese typický rukopis svého autora, všechny dopadové plochy jsou viditelné na dálku a pojetí hřiště umožňuje strategická rozhodnutí mezi riskantní přímočarou cestou k jamce, nebo delší, ale bezpečnou cestou bez rizika. Hřiště prověří nejen profesionálního hráče či amatéra s nízkým hendikepem, ale přinese radost i rekreačnímu nebo začínajícímu hráči.
A radost určitě přineslo i všem 23 hráčům a hráčkám ze čtyř zemí, kteří se v úterý 21. 6. 2016 dopoledne postavili na fervej hlavního závodu regionální mistrovství USIC v golfu.
Regionální mistrovství USIC v golfu organizačně perfektně připravilo mezinárodní oddělení OSŽ v čele s jeho vedoucím Ing. Ondřejem Šmehlíkem. Ten také spolu s tajemnicí Podnikového výboru OSŽ při ČD Věrou Nečasovou mistrovství slavnostně zahájil.

VÝSLEDKY Regionálního mistrovství USIC v golfu v Berouně

Muži: 1. Německo (240), 2. Velká Británie (244), 3. Belgie (263), 4. Česká republika (276)

Ženy: 1. Německo (160), 2. Belgie (190), 3. Česká republika (219), 4. Velká Británie (108)

Michael Mareš