Podnikový výbor OSŽ při ČD, a. s., zasedal v Praze, v sídle OSŽ, ve středu 7. září za řízení tajemníka PV Antonína Leitgeba (na snímku), který v úvodu přivítal na jednání prvního hosta, předsedu OSŽ Bc. Jaroslava Pejšu. Ten ve svém úvodním vstupu zrekapituloval průběh a výsledky nejdůležitějších jednání, která vedl v letních měsících – ať již šlo o setkání s premiérem Bohuslavem Sobotkou či o jednání s ministrem dopravy, nebo s poslancem Janem Birkem (ČSSD), předsedou Správy hmotných rezerv Pavlem Švagrem či předsedou představenstva a generálním ředitelem ČD Pavlem Krtkem.

Všechna jednání se týkala především záměru ministerstva dopravy zřídit tzv. „vlakopůjčovnu“. Výsledkem jednání k tomuto záměru, s nímž nesouhlasí nejen OSŽ, ale i management Českých drah a krajští hejtmani, je příslib svolání tripartity na první říjnový týden. Předseda OSŽ se zmínil i o setkání předsedů základních organizací tří odborových svazů z oblasti Bohumína (dne 5. 8. 2016) a jejich dopisu, který obdržel 22. 8. 2016.
Informace předsedy OSŽ doplnil předseda Podnikového výboru OSŽ při ČD, a. s., Vladislav Vokoun. „Bohumínská výzva vyjadřuje požadavky, o nichž OSŽ již dávno jedná,“ poznamenal a dodal, že OSŽ mrzí, že se současnou situaci některé odborové svazy snaží využít ke svému zviditelnění. „Podzim na Českých drahách bude horký,“ řekl dále, neboť budou – kromě krajských voleb a zahájení kolektivního vyjednávání - pokračovat jednání o problematickém záměru zřízení tzv. „vlakopůjčovny“.
Vladislav Vokoun dále informoval o probíhajících jednáních o využití části prostředků z prodeje budov železničních stanic na zlepšení ekonomiky a produktivity práce v opravárenství, včetně pracovních podmínek zaměstnanců. Tento návrh byl výsledkem návrhu zástupců OSŽ v Dozorčí radě ČD a byl z převážné části managementem ČD i Dozorčí radou přijat.
Vladislav Vokoun se dále zmínil o probíhajících jednáních ohledně pojištění zaměstnanců při těžkých pracovních úrazech a tajemnice PV Věra Nečasová informovala o jednání pracovní skupiny k oddělení provozu a údržby z 29. 7., na němž zástupci OSŽ opětovně předložili své argumenty proti tomuto kroku.
Jako další host se na jednání PV dostavil ředitel odboru 10 GŘ ČD, a. s., JUDr. Ivo Veselý. „Zaměstnavatel sleduje méně příznivý vývoj přesčasové práce,“ zmínil v úvodu svého vstupu. Dále informoval o tom, že se připravuje uzavření problematiky katalogu prací. „Mým cílem je povýšit tarifní zatřídění zaměstnanců v odborných dělnických profesích v opravárenství,“ uvedl JUDr. Veselý. „Náš názor je tedy totožný s OSŽ, nedostatek těchto profesí je třeba řešit,“ dodal a současně se zmínil o tom, že se chce pokusit o řešení odměňování strojvedoucích. Podle jeho slov by problematika katalogu měla být uzavřena koncem září a poté by se měl vyřešit i Sociální fond, aby těmito záležitostmi nebylo zatěžováno kolektivní vyjednávání.
Hlavním hostem jednání byl předseda představenstva a generální ředitel Českých drah, a. s., Pavel Krtek, který nejprve komentoval příznivý ekonomický výsledek Českých drah za 1. pololetí 2016 a poté se zmínil i o problematice „vlakopůjčovny“, přičemž uvedl, že vedení ČD je proti jejímu zavedení. Dále Pavel Krtek hovořil o hlavních problémech, které České dráhy v nejbližší době čekají. Jde především o koncepci osobní dopravy po skončení desetileté smlouvy s kraji, tj. po roce 2019. Vytvoření koncepce je podle jeho slov komplikované tím, že dnes není jasné, jaké bude legislativní prostředí. Pozitivní však je, jak dále uvedl, že tzv. IV. železniční balíček, který by měl být schválen do konce letošního roku, vypadá příznivě a mění se ve prospěch národních dopravců.
Předseda PV OSŽ ČD Vladislav Vokoun poznamenal, že management je podle názoru OSŽ příliš defenzivní, stále se jen brání a přizpůsobuje situaci. „Postrádáme více ambicí,“ zdůraznil Vokoun.
Podnikový výbor po odchodu hostů z GŘ schválil tým kolektivních vyjednavačů (v osvědčeném složení Vladislav Vokoun, Antonín Leitgeb, Věra Nečasová a Jana Štanclová) a projednal některé organizační záležitosti.
Zdeňka Sládková