V železniční stanici Lysá nad Labem nastala v pátek 26. srpna značně složitá a komplikovaná situace, která byla způsobena dvěma na sebe navazujícími poruchami trakčního vedení, které naprosto paralyzovaly provoz nejen v železniční stanici Lysá nad Labem, ale i v přilehlých mezistaničních úsecích. Nasazena proto byla náhradní autobusová doprava, jejíž zajišťování bylo podle slov tiskového mluvčího ČD Petra Šťáhlavského organizačně značně náročné.

„Celkem bylo postupně zajištěno 13 autobusů od sedmi dopravců, přičemž NAD se zajišťovala odděleně pro úseky Čelákovice – Lysá nad Labem – Kostomlaty nad Labem (náhrada Os vlaků), Lysá nad Labem - Milovice (zde bylo zajištěno i možné využití pravidelné autobusové linky PID s využitím jízdenek ČD) a Stará Boleslav – Lysá nad Labem. Vzhledem k tomu, že autobusů byl neustále nedostatek, přistoupilo se k tomu, že byly vedeny kyvadlovým způsobem, tedy nečekaly na jednotlivé spoje, ale odjížděly bez odkladu, jak se zaplnily,“ popisuje situaci Šťáhlavský.

Přes veškerou snahu pracovníků ČD i SŽDC byla situace na nádraží v Lysé nad Labem občas značně nepřehledná, což vzbuzovalo mezi cestujícími nervozitu spojenou s kritikou Českých drah. Konkrétně u rychlíku 788 z Kolína do Ústí nad Labem-západ došlo v průběhu jízdy tohoto vlaku ke dvěma přestupům do přeplněných autobusů (Kostomlaty – Lysá n/L. a Lysá n/L. – Stará Boleslav), a dalšímu čekání ve Staré Boleslavi a následnému dvouhodinovému zpoždění tohoto vlaku. Informovanost cestujících byla podle slov Petra Šťáhlavského zabezpečena mimořádně zajištěnými informátory a vlakovými revizory, jakož i standardním způsobem (webové stránky ČD, vyhledávače spojení, prostřednictvím aplikace Můj vlak, informačním zařízením SŽDC atd.), přesto mnohdy mezi cestujícími panoval chaos.

Porucha trakčního vedení trvala bezmála deset hodin - od cca 9.40 h až do 19.30 h, kdy byl zaveden běžný provoz. Komplikované bylo rovněž nasazení nezávislé trakce. „Od cca 13.30 h do cca 17.00 h byl provoz ve směru Kostomlaty nad Labem a Milovice zcela zastaven a ve zbytku stanice byly možné jízdy vlaků ze směru od Prahy a Všetat na jednu staniční kolej lokomotivami nezávislé trakce bez možnosti posunu na opačném zhlaví, to znamená, že nebylo možné ani objíždění souprav,“ popisuje situaci Petr Šťáhlavský. Jak dále dodává, dvě osobní soupravy zůstaly navíc „uvězněny“ pod spadlým trakčním vedením, což vše dohromady způsobilo velice komplikovanou dopravní situaci. Od cca 13.15 h byl využíván motorový vůz řady 809, který byl nasazen v úseku Čelákovice – Lysá nad Labem a zpět, aby posílil NAD, od cca 15.20 h byla na místě navíc využívána motorová jednotka řady 814/914, která byla rovněž nasazena na nejfrekventovanějším úseku Čelákovice – Lysá nad Labem a zpět.

Podle dalších slov tiskového mluvčího Českých drah musel dispečink zajistit také odklonění rychlíků linky Praha – Hradec Králové (- Trutnov), přičemž byla současně zajištěna pohotovostní elektrická jednotka mezi stanicemi Praha-Vysočany a Praha-Libeň. Náročná a oku cestujícím skrytá byla i úprava oběhů a zajištění veškerých náležitostí (strojvedoucí, vlakvedoucí apod.), což vyžadovalo poměrně velký zásah do plánovaných procesů. Dispečerský aparát pracoval podle Petra Šťáhlavského s maximální snahou o co nejmenší dopady na všechny cestující, tedy nejen ty, co Lysou nad Labem přímo projížděli, ale skutečně na všechny, kteří postižené linky použili ve směru od Trutnova a Kolína po Prahu a Ústí nad Labem (tedy prakticky přes polovinu republiky). Přitom tentýž den v cca 11.10 h došlo k poškození mostu na hlavní trati Brno – Přerov v úseku Nezamyslice – Němčice na Hané nákladním automobilem s úplným přerušením provozu, takže dispečink musel okamžitě přejít k řešení dalšího náročného a neodkladného úkolu při zajištění dopravy na frekventované trase Brno - Přerov (-Ostrava) v páteční dopravní špičce.
Miroslav Čáslavský