Konstruktivní, věcné i dělné, ale svým způsobem i vypjaté bylo jednání Podnikového výboru OSŽ ČD Cargo ve středu 14. 12. 2016 v sídle OSŽ v pražských Vysočanech. O atmosféře blížících se Vánoc si členové Podnikového výboru (PV) OSŽ ČD Cargo mohli nechat leda tak zdát, nosným tématem byla totiž (v té době neuzavřená) Kolektivní smlouva společnosti ČD Cargo na rok 2017.

Na jednání PV, na které v jeho průběhu dorazil i předseda představenstva společnosti ČD Cargo Ivan Bednárik (na snímku), se členové Podnikového výboru museli mimo jiné rozhodnout, jaký mandát dají kolektivním vyjednávačům pro páteční (16. 12. 2016) jednání s vedením společnosti: tedy zda mají kolektivní vyjednavači za OSŽ trvat na původně stanovených mantinelech (300 Kč do tarifu/3% mzdový nárůst) jako na nepodkročitelném minimu, nebo mohou vyjednávat i o dalších variantách. „Dospěli jsme do fáze, kdy je celý text (kolektivní smlouvy) uzavřen, našli jsme shodu i v přílohách, ale není ještě uzavřena debata o úrovni tarifních mezd,“ předeslal předseda PV OSŽ ČD Cargo Radek Nekola s tím, že OSŽ preferuje valorizaci tarifů. „Nedošlo ale k dohodě, v pátek 16. 12. 2016 budeme v jednání pokračovat,“ dodal.
Jenže ani zaměstnavatel zatím nehodlá ze svého posledního „vstřícného“ návrhu (150 Kč do tarifu/1,5% mzdový nárůst) slevit. „Já jako člověk zodpovědný za ČD Cargo mám závazek vůči akcionáři a nemohu se do něj nevejít, a když ano, tak to musím vzít někde jinde,“ prohlásil Bednárik: „Jsem v patové situaci,“ dodal.
Diskuse byla rušná. „V předchozích čtyřech letech jsme byli vůči zaměstnavateli velmi vstřícní, museli jsme skousnout i nulové nárůsty, firma nám něco dluží, takže dneska máme právo si říct o co nejvyšší mzdový nárůst,“ tak zněl hlavní argument – pro doporučení kolektivním vyjednávačům, proč neustupovat. Ivan Bednárik pozorně názory členů PV poslouchal. „ČD Cargo hodlá investovat do opravárenství, ale v momentu, kdybychom to přehnali a cenu práce nadhodnotili, tak se nám to vrátí,“ tak například reagoval na „Vyjádření zaměstnanců SOKV Ústí nad Labem k právě probíhajícímu vyjednávání o kolektivní smlouvě na rok 2017“ (v předloženém Vyjádření se mimo jiné uvádí, že vzhledem k růstu ekonomiky a zisku společnosti ČD Cargo v letošním roce, by nárůst mezd mohl být „cca 10 % či někde kolem těchto procent oscilovat“). Padla rovněž zmínka o náboru nových zaměstnanců v souvislosti s nízkými tarify, o průměrném věku stávajících zaměstnanců (u provozních profesí je to zhruba 56 let), mluvilo se rovněž o tom, že od vzniku společnosti (2007) odešlo 4000 zaměstnanců, ale jen 1000 jich přišlo.
Podnikový výbor OSŽ ČD Cargo nakonec většinou hlasů rozhodl „rozvázat“ kolektivním vyjednávačům ruce, aby mohli pro zaměstnance vyjednat co nejlepší podmínky. Dohodě se nebrání ani Ivan Bednárik. „Doufám, že se s kolektivními vyjednávači shodneme. Jsme domluveni na páteční sedmou hodinu ranní a uvidíme, s čím odborové centrály přijdou. Věřím, že dojde k dohodě, ale i nedohoda je řešení,“ uzavřel.
Michael Mareš