Ve čtvrtek 15. 12. 2016 přesně v poledne pokračovalo kolektivní vyjednávání o Kolektivní smlouvě Českých drah na rok 2017, na řadě byly poslední tři sporné věci, jednou z nich byl i mzdový nárůst. Ve dvou případech došlo ke shodě, v případě třetím si obě strany vzaly krátký time-out.

Po něm se opět sešly k jednacímu stolu a z úst předsedy představenstva Českých drah Pavla Krtka vyslechly návrh představenstva Českých drah (které na jednání přišlo téměř kompletní).
Odborové centrály nakonec po krátké rozpravě návrh Českých drah přijaly a Podnikovou kolektivní smlouvu ČD, a. s., na rok 2017 ve 13 hodin podepsaly.
Zaměstnancům zůstanou zachovány dosavadní benefity a dojde k mírnému růstu tarifních mezd. „Vyjednávání bylo velmi náročné, ale dosáhli jsme kompromisu, který je pro České dráhy ekonomicky únosný a zároveň našim zaměstnancům zaručuje sociální jistotu,“ okomentoval výsledek kolektivního vyjednávání předseda představenstva a generální ředitel ČD, a.s., Pavel Krtek. „Růst mezd bude vyšší u pracovníků v provozu a zaměstnanců zařazených do tarifních tříd 1 – 9, a to o 3,4 %. Tím oceňujeme práci stávajících provozních zaměstnanců a zároveň je to forma motivace pro nové uchazeče o zaměstnání. Zaměstnancům zařazeným do tříd 10 – 16 se mzdy meziročně navýší o 2,9 %.“
Dodejme, že každého zaměstnance ještě čeká v lednu mimořádná odměna 1000 Kč s výplatou za měsíc prosinec 2016.

Michael Mareš s využitím tiskové zprávy ČD