Deník Mladá fronta Dnes přinesl ve čtvrtek 5. 11. 2015 jako první informaci (v článku Dráhy s Buzkovou uspěly proti soutěži na rychlíky. Tendr zrušil ÚOHS) o rozhodnutí Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS), který zrušil soutěž ministerstva dopravy na provoz rychlíkové tratě mezi Plzní a Mostem. Antimonopolní úřad podle dnešního vydání Mladé fronty Dnes (MfD) tak vyhověl stížnosti Českých drah, které se cítily být v soutěži diskriminovány, mimo jiné kvůli režijním jízdenkám. V rozhodnutí tak dal Antimonopolní úřad za pravdu Českým drahám, které ve sporu právně zastupuje bývalá ministryně školství Petra Buzková, píše MfD.

„Jde o další rozhodnutí, ve kterém jde úřad, který má chránit hospodářskou soutěž, proti duchu soutěžení a otevírání trhu,“ cituje list ministra dopravy Dana Ťoka s tím, že České dráhy by se místo blokování soutěží „měly začít starat o to, jak v konkurenci obstát a nabízet co nejlepší služby“.

Českým drahám se podle informací uveřejněným v dnešní MfD například nelíbilo, že na rozdíl od jiných dopravců musí uznávat režijní jízdenky nebo se navíc starat o nádraží. České dráhy musí ze zákona vozit téměř zdarma cestující i z řad zaměstnanců Správy železniční dopravní cesty. Téže firmě přitom platí ročně miliardy korun za použití kolejí, píše list a dodává, že ÚOHS kromě zrušené soutěže přikázal ministerstvu dopravy uhradit 30 tisíc korun na náklady řízení. Rozhodnutí není ještě pravomocné, ministerstvo dopravy proti němu podá rozklad a chystá brzy vypsání dalších soutěží. Pokud bude úřad trvat na svém výkladu, chce resort změnit zákon a režijní jízdenky zrušit, stojí doslova v článku.

„Snaha o zrušení režijních jízdenek je pokusem o ukončení sociálního smíru na železnici,“ zareagoval na informaci v deníku MfD předseda OSŽ Bc. Jaroslav Pejša: „Každopádně se tím budeme zabývat na jednání Představenstva OSŽ v úterý 10. 11. 2015. Připomínám, že poslední celodenní stávka na železnici byla v červnu 2011, takže ještě máme všichni v živé paměti, co může nastat,“ dodal.

Michael Mareš