Starostové obcí ležících na Kozí dráze, železniční trati vedoucí z Děčína do Oldřichova u Duchcova, zaslali otevřený dopis ministru dopravy Karlu Havlíčkovi. Odmítají v něm pokračování současného „nulového“ stavu a žádají, aby co nejdříve z pozice své autority rozhodl o znovuzprovoznění trati. Dopis starostové sepsali v reakci na nedávné rozhodnutí Centrální komise ministerstva dopravy, která odložila financování oprav a požadovala další jednání Správy železnic, Ústeckého kraje a obcí při trati.

„Zásadně nesouhlasíme s přeměnou Kozí dráhy na cyklostezku, a to ani v jakékoliv části tratě, neboť tím by bylo definitivně znemožněno obnovení provozu na trati. Nelíbí se nám, že jako dotčené obce nejsme účastníky klíčových jednání. Stále trváme na dodržení platného Memoranda na obnovu provozu na trati, které bylo schváleno zastupitelstvy jednotlivých obcí a měst,“ zmínila starostka Proboštova na Teplicku Jana Životová. V dopise, který kromě ní podepsali ještě Radoslav Bartůněk za Novosedlice, Jan Doubrava za Telnici a Markéta Vaňáčová za Velké Chvojno, starostové mimo jiné upozorňují, že nesouhlasí s alternativou spolufinancování a provozování cyklostezky v tělese Kozí dráhy.
Vstřícné stanovisko k zachování tratě zaujímá také Ústecký kraj. Náměstek ústeckého hejtmana Jiří Řehák, který má v kraji na starost dopravu, okomentoval současnou situaci slovy: „Veškeré procesy, které se v posledním půlroce odehrávaly, směřovaly k tomu, že bude Kozí dráha obnovena. Poslední krok Děčína ale vše nasměroval k tomu, že se ještě hledá alternativa k vytvoření cyklostezky.“ (Město Děčín preferuje cyklostezku – viz web OSŽ 18. 5. 2021). Podle dalších slov náměstka Řeháka je část obcí pro obnovení železnice, Děčín je pro cyklostezku a ostatní obce chtějí cokoliv, ale hlavně rychle. „Já se však obávám, že kdyby se dál přemýšlelo o cyklostezce, stávající stav by trval minimálně sedm, ale spíše až deset let. Ještě nikdy v historii České republiky se totiž nestalo, že by na nezrušené železniční trati postavil cyklostezku někdo jiný než kraj nebo obce. Je to tedy nereálné,“ míní Řehák.
O budoucím využití Kozí dráhy chce kraj definitivně rozhodnout na začátku června poté, co zjistí, zda Státní fond dopravní infrastruktury, který dává peníze Správě železnic, vůbec může legislativně financovat cyklostezku. „Já jsem přesvědčen, že nemůže. Když se to potvrdí, rada kraje 2. června pravděpodobně podpoří své původní usnesení o obnovení železnice,“ doplnil náměstek hejtmana.
Tiskový mluvčí ministerstva dopravy František Jemelka k dopisu starostů ministrovi dopravy podotkl, že ministr dopravy ze své pozice ani o znovuobnovení dráhy rozhodnout nemůže. „V dané věci je podle interních předpisů ministerstva odpovědná Centrální komise. A aby ke svému rozhodnutí mohla přistoupit odpovědně, potřebuje znát konečná stanoviska všech dotčených subjektů,“ dodal. Ministr Karel Havlíček na otevřený dopis starostům nicméně odpoví.
Miroslav Čáslavský
Zdroj: www.idnes.cz 24. 5. 2021