Dne 26. 10. 2015 obdržely všechny odborové centrály od zaměstnavatele návrh PKS ČD, s. o. na rok 2016. Tímto dnem byl zahájen proces kolektivního vyjednávání, který zpravidla trvá několik týdnů. Jsem přesvědčen, že je v bytostném zájmu všech sociálních partnerů (zaměstnavatele i OC), aby výsledkem byla kvalitní a oboustranně přijatelná kolektivní smlouva.

Prvním krokem bude schůzka zástupců všech zainteresovaných odborových centrál, která se uskuteční dne 3. 11. 2015 v dopoledních hodinách. Na této akci by mělo dojít k dohodě nad textem společného oponentního návrhu k těm bodům, kde máme jiný názor na řešení některých ustanovení PKS než zaměstnavatel. Předpokládaný společný návrh odešleme zaměstnavateli a následně očekáváme výzvu k osobnímu jednání.

O dalším vývoji Vás budeme průběžně informovat. Pro připomenutí uvádím jména kolektivních vyjednavačů za OSŽ, kterými jsou pp. Vladislav Vokoun, Antonín Leitgeb, pí. Věra Nečasová a Jana Štanclová. Jako konzultant v oblasti pracovní doby bude vždy dle potřeby přizván pan Jiří Běhounek.

Vladislav Vokoun
Předseda PV ČD při ČD, a.s.
 

Právě přítomno: 455 hostů a žádný gestor