Minulé putování jsem ukončil v Zabkowicích Śl. Odtamtud je možnost se přesunout do vzdálenějšího Paczkówa, který leží na trati Kameniec Zabkowicki –Otmuchów - Nysa. Na této dvoukolejné trati byla asi 15 let zastavena osobní doprava, která se sem vrátila na letošní letní sezonu, avšak pouhými dvěma páry víkendových vlaků PKP PR. Město Paczków je tak dostupné pouze autobusy.

Paczków byl založen v roce 1254 vratislavským biskupem Tomášem I. Do roku 1742 Slezsko patřilo do Království českého, do roku 1945 pak k Prusku (Německu). Paczków je pozoruhodný plynárenským muzeem s činnými plynovými lampami, středověkým opevněním a gotickým kostelem či renesanční radnicí.
My se však přesuneme zpět pod Soví hory - přes Klodzko autobusem do obce Slupiec k poslední zachovalé části bývalé ozubnicové dráhy Radków -Scinawka Średnia - Srebrna Góra - Zabkowice. Ozubnicová část byla zrušena již před II. světovou válkou. Torzo do Slupiece se udrželo jen díky kamennému velkolomu, původně se ve Slupieci těžilo i uhlí, které zásobovalo architektonicky cennou elektrárnu ve Ścinawce. Tato pozoruhodná stavba, která vypadá spíš jako hrad než elektrárna, byla postavena těsně před I. světovou válkou (1912-14) a sloužila pro napájení prvních elektrizovaných tratí v této části Slezska, včetně tratě do Meziměstí. V plánu bylo elektrizovat právě i trať Klodzko - Walbrzych, ale k tomu již nedošlo. Nyní elektrárna slouží jako energetický strojírenský podnik. Vedle elektrárny je nová restaurace s točeným pivem Tyskie.
Martin Kubík
 

Právě přítomno: 276 hostů a žádný gestor