V letech 2018 - 2021 byla postupně revitalizována trať Louny - Lovosice, byla zvýšena traťová rychlost až na 100 km/h, ta však z důvodu absence vozidel dosahujících tuto rychlost není využívána, rameno je obsluhováno zatím výhradně motory řady 814 (max. rychlost 80 km/h). Trať je nyní dálkově řízena z DOZ 1 Lovosice. Do revitalizace byl na trati v úseku Čížkovice - Louny zaveden provoz dle předpisu D3. Avšak ještě do poloviny 90. let byla celá trať řízena dle tehdejšího předpisu D2 - to znamená, že všechny dopravny byly obsazeny výpravčími.

Prvně jsem jel po této trati 2. 4. 1981 na praxi vlakvedoucího - tehdy byly skoro v každé zastávce i nakládkové a vykládkové koleje. Vykládalo se i v nz Křešín! V Košticích nad Ohří byl výpravčí, dvě dopravní koleje a dvě manipulační koleje, v Chotěšově byl výpravčí a častá obsluha vlečky. Vlečka je tam naštěstí dosud. V Libochovicích byl výpravčí nejdéle - až do roku 2007, byl zrušen rok po konci pravidelné dopravy na trati D3 Libochovice - Straškov.
Zrušení výpravčího byl tehdy nepřímý důsledek vlády ODS v Ústeckém kraji. Omezování dopravy kraji totiž výrazně likviduje pracovní místa v té které postižené oblasti. Po jeho zrušení došlo k šíleným pobytům vlaků, protože tam byl odklon osy, bylo nutno přestavovat několik výměn. Po zrušení dopravní služby výhybky stavěl doprovod vlaku, jízdní řád byl postaven tak, že než opustil vlak obvod Libochovic, trvalo to až 20 minut, od té doby se začali cíleně vyhánět cestující z vlaků. I po revitalizaci tratě se zatím původní počet cestujících vrací jen pomalu, navíc v roce 2021 byla několikaměsíční další výluka při stavbě nového mostu přes Ohři u Koštic. Bylo zrušeno zastavování vlaků v nové výhybně Radonice nad Ohří, ač je v přímo u budovy továrna, autobus tam samozřejmě zastavuje!
V některých zastávkách byly původní dřevěné secesní budovy zbořeny (Křesín), či bylo nástupiště přeloženo na opačnou stranu od původní budovy (zastávka Pátek). Stejně tak byla zbořena pěkná budova v zastávce Libochovice město. V Libochovicích město se původně nakládaly cihly na dlouhé manipulační koleji, ta byla vytrhána již dříve a cihly vozí kamiony. Nyní je nedostatek řidičů, ale kolej jaksi již není. V Libochovicích vlečka do sklárny leží, ale je vyloučena. Sklárna byla zrušena v roce 2008, například v roce 1967 pracovalo ve sklárně 280 lidí.
Zabezpečovací zařízení v žst. Libochovice je 3. kategorie ESA 11 ovládané z JOP DOZ 1 Lovosice. V mezistaničních úsecích je automatické hradlo AH ESA 04 na Radonice i na Chotěšov. Výhybna Radonice je vybavena taktéž AH ESA 11 ovládané z DOZ 1 Lovosice, směr Louny AH ESA 07.
Bývalá stanice Koštice se stala po revitalizace zastávkou a všechny odbočné koleje vytrhány, budova degradována odmontováním střechy nástupiště.
A poznámka na závěr - v Libochovicích se za mé návštěvy 6. 4. 2022 revitalizovalo i autobusové nádraží, chtěl jsem přejet busem do Třebenic na Švestkovou dráhu, ale autobus měl špatně označenou zastávku vinou dopravce, takže mi ujel. Zásadní rozdíl mezi autobusem a vlakem je také v tom, že zastávka vlaku je vždy jasně daná, autobus má v obcích několik zastávek a ne vždy najdete tu správnou. Autobus slouží jen znalým místním lidem, vlak slouží všem. A o tom to je.
A ještě něco: kdo přijede vlakem od Kralup do Loun, vždy mu o 17 minut ujede přípoj na Lovosice - i tak se vyhánějí cestující. Síťovitost, na níž byl smysl dráhy postaven, kraje totálně zdevastovaly.
Martin Kubík

Právě přítomno: 405 hostů a žádný gestor