Odborové centrály se sešly 24.9.2018 na pravidelném jednání s vedením SŽDC, tentokráte bez účasti generálního ředitele.

Jednání zahájil představením programu ředitel personálního odboru Ing.Koucký.

Prvním bodem byla prezentace firmy  Chéque Déjeuner . Zástupkyně firmy paní Jandová nás velmi podrobně seznámila s  možností elektronických stravenek formou platební karty.  Dále prezentovala další produkty firmy – unišek+, unišek+FKSP, Cadhoc atd. Více na  www.upcz.cz

Dále jsme byli seznámeni s personálními a organizačními změnami. K 31.10. končí ve funkci náměstka pro řízení provozu Ing. Hendrych a na jeho místo přijde současný ředitel CDP Praha Ing. Jasenčák. Ke stejnému datu končí celý úsek náměstka GŘ pro správu majetku p.Drmoly. Činnost rušeného úseku bude rozdělen mezi jiné náměstky. Podrobně jsme byli informování o harmonogramu centralizace finančních účtáren do dvou center CSS v Pardubicích a Olomouci.

Dalším aktuálním tématem bylo převedení síťových služeb na SŽDC. Je třeba nejdříve definovat o jaké služby se bude jednat. Mluví se zajišťování přepravy invalidů, úschovny zavazadel, WC, čekáren, ztráty a nálezy, jednotném dispečinku osobní dopravy atd. Dále rozdělení nákladů na informovanost cestujících včetně hlášení.

V otázce otevření Kvalifikačního katalogu se vytváří na úrovni GŘ pracovní skupina, která předloží návrh na změny. Chystá se i zavedení nové funkce s pracovním názvem „Správce železniční stanice“. Mělo by vzniknout na celé síti cca 70 nových pracovních míst. Diskuze byla nad pracovní náplní a zařazením nové funkce.

Od 1.10.2018 vstoupí v platnost dlouho diskutovaná Směrnice SŽDC č.75, kde byla vypuštěna stať  o periodicitě psychologických prohlídek.

Byla předložena „Celková zpráva o prověrkách BOZP“, dalším materiálem k projednání „Analýza rizik“. Opět se objevil problém s předčasným odjezdem dvou účastníků KOP.

Termín pro prolongaci na rok 2019 by měl být od 1.11. do 8.12.2018 a probíhat by to mělo v podobném duchu jak tomu bylo letos v květnu. Co se týká dodanění částek za komerční vlaky a zavazadla, mělo by se objevit ve výplatě za měsíc září a to pod samostatnou položkou.

Termín dalšího jednání byl stanoven na 15.10.2018

 

 

 


Právě přítomno: 242 hostů a žádný gestor