Jednání odborových centrál 15.10.2018

Další jednání odborových centrál se zástupci zaměstnavatele se konalo 15.10.2018. 

Po úvodním vystoupení generálního ředitele Bc. Jiřího Svobody, MBA a ekonomického náměstka Ing. Aleše Krejčího, nám byl předložen návrh 1.změny PKS SŽDC 2018/19, čímž byl oficiálně zahájen proces kolektivního vyjednávání. Všechny podrobnosti týkající se kolektivního vyjednání budou zveřejňovány pouze cestou společných informací. První společná informace je v samostatném článku níže.

V dalším bodu programu jsme byli seznámeni s organizačními a personálními změnami, tentokrát víceméně v oblasti řízení provozu. K menším změnám dochází i v organizační struktuře HZS.

Velmi důležité bylo sdělení o optimalizaci provozních obvodů, a to v Čechách z nynějších 25 na 16, na Moravě z 10 na 7. V novém uspořádání provozních obvodů bude zřízena funkce technického náměstka.  S podrobnějšími informacemi z oblasti řízení provozu budeme seznámeni novým náměstkem Ing. Miroslavem Jasenčákem 30.10.2018.

Z důvodu organizačních změn v úseku správy majetku a centralizace finančních účtáren dojde s největší pravděpodobností k institutu hromadného propouštění.   V tuto chvíli se jedná o cca 24 zaměstnanců, kteří dostanou pravděpodobně výpověď z pracovního poměru a to ke konci roku 2018.

Za PV OSŽ SŽDC Miroslav Maincl


Právě přítomno: 456 hostů a žádný gestor