Jak dál v řízení provozu?

Na tuto otázku se snažil odpovědět 30.10. na jednání odborových centrál nový náměstek pro řízení provozu (NŘP) Ing. Miroslav Jasenčák.

 Po podrobném rozboru společného protinávrhu všech odborových centrál byla další část jednání věnována představení „Návrhu organizační struktury úseku NŘP od 1.1.2019“. Byli jsme seznámeni s plánovanými organizačními změnami, které se projeví na GŘ, OŘ, ale i jednotlivých PO. Nebyl nám předložen seznam nových PO, který jsme očekávali. Do dnešního dne  (31.10.2018) mají být návrhy nových PO předloženy jednotlivými OŘ náměstkovi pro řízení provozu na GŘ. Bylo nám vysvětleno, že nenastane slučování PO, ale k datu 31.12.2018 zanikne 35 současných PO a k 1.1.2019 vznikne 23 nových PO…

V diskuzi ke změnám v úseku NŘP došlo k dotazům na další centralizaci na CDP, zřizování regionálních dispečerských pracovišť (RDP), aktivaci pracoviště pohotovostního výpravčího (PPV) v Břeclavi atd. Velmi významná byla informace o sjednocení práce PPV v Čechách a na Moravě. Osvědčený systém úsekového předávání obsluhy během směny bude postupně aktivován i na Moravě. Nově zapojované stanice do CDP Přerov by už takto měly být nastaveny.

Bude pokračovat další centralizace do CDP dle Pokynu 9/2013, který bude ovšem novelizován.

Za PV OSŽ SŽDC Miroslav Maincl


Právě přítomno: 347 hostů a žádný gestor