U Správy železnic se uskutečnilo 11. 2. 2022 jednání se zaměstnavatelem, kde byli zástupci odborových centrál seznámeni s připravovanou organizační změnou a s harmonogramem postupových kroků k zajištění zřízení nové organizační jednotky „Správy železničních informačních technologií (SŽT)“ k 1. 4. 2022.

Tato organizační změna má souvislost s plánovaným převodem zaměstnanců od ČD – Telematika ke Správě železnic a dotýká se změny organizační struktury OJ GŘ SŽ, OŘ a CTD, kdy dojde k přesunu některých odborů a činností k nově vznikající OJ. Tato organizační změna nebude mít dopad do zaměstnanosti.

V oblasti poskytování KOP byla podána informace o úspěšném ukončení výběrového řízení na poskytovatele KOP, který doložil veškeré potřebné dokumenty a podklady. V současné době probíhá zpracování a příprava podkladů pro podpis smlouvy. Vybrané lokality mohou být zaměstnavatelem zveřejněny až po podpisu smlouvy a dohodnutých termínech. Předpokládaný odjezd prvních zájemců bude v polovině měsíce března.

Dále zaměstnavatel informoval počtu zaměstnanců v karanténě, nemocných a výsledku testování zaměstnanců v uplynulém období a dále o epidemiologických opatřeních vlády po 18.2.2022, kdy bude ukončeno plošné testování zaměstnanců.

Další jednání se bude konat 25. února 2022 opět formou videokonference a současně na tomto jednání bude zahájena, v rámci pracovní skupiny, diskuse k možnému vzniku digitální zaměstnanecké karty a její využívání k čerpání finančních prostředků FKSP v roce 2023 pro zaměstnance SŽ.

Předseda PV OSŽ SŽ

Petr Štěpánek

Právě přítomno: 528 hostů a žádný gestor