Opět formou videokonference přes aplikaci MS Teams proběhlo další plánované jednání zástupců odborových centrál u Správy železnic se zaměstnavatelem.
Na úvod jednání byl personálním ředitelem Ing. Kouckým vyzván zástupce ADP k vyjádření, zda jsou již připraveni připojit svůj podpis k PKS SŽ na rok 2023. Předseda ADP Ing. Zazvonil informoval telegraficky o schůzkách proběhlých, a ještě v příštím týdnu plánovaných. Po uskutečnění všech schůzek dojde k vyhodnocení. V současné době zatím svůj podpis nepřipojí.

K dalšímu bodu, projednání Trojdohody o poskytování rekreací na rok 2023, byla přizvána ředitelka ČD travel Mgr. Blanka Jíšová. Krátce shrnula rok 2022 kdy bylo poskytnuto rekordní množství rekreací do 1047 hotelů v 37 zemích celého světa. Pohovořila i o oddělení pojištění od ceny zájezdů, čímž bylo vyhověno klientům, kteří si uzavírají pojištění individuálně. Možnost pojištění klientů ČD travel k zájezdům či rekreacím samozřejmě dále platí, a to za velmi výhodných podmínek. Po vyjádření zástupců všech OC došlo k souhlasnému stanovisku a v nebližších dnech bude Trojdohoda všemi zúčastněnými podepsána.
V otázce režijních výhod informovali o výsledku účastníci schůzky na MD z řad zástupců OC. Informaci doplnil za SŽ Ing. Pospíšil. Prolongační období bude v termínu 21.11. – 10.12.2022. částky byly již zveřejněny na webu OSŽ, zaměstnanci (včetně SŽ) 1397 Kč, rodinní příslušníci 1583 Kč, děti a důchodci 762 Kč. Ke zvýšení částek došlo i u komerčních vlaků pro zaměstnance 790 Kč, důchodci a děti 400 Kč, spoluzavazadla 590 Kč.
Ing. Koucký opakoval informaci o elektronické žádosti o roční zúčtování daně a o prohlášení poplatníka daně. Zaměstnanci, kteří mají přístup k výpočetní technice, podají tuto žádost a vyplní dokumenty povinně elektronicky.
Ing. Kohoutová informovala o přijaté úpravě týkající se změny návrhu Katalogu zaměstnání a po vysvětlení došlo k souhlasu všech zúčastněných nad změnou u tří profesí:
- Staniční dozorce u TS 5,6 - doplnění činností (doprovod osob)
- Dispečer ŽDC (zpracování rozkazů v aplikaci CENTRO)
- Mistr sdělovací a zabezpečovací techniky – administrativní oprava
Z diskuze vzešel požadavek na informování zaměstnanců, kteří nemají služební adresy cestou zaměstnavatele a to např. na Dopravní deníky nebo služební poštou na pracoviště.

Termín dalšího jednání byl dohodnut na 22.11.2022 opět formou videokonference.
 

Za PV OSŽ Správy železnic Miroslav  Maincl

Právě přítomno: 366 hostů a žádný gestor