Poprvé v roce 2023 se sešli zástupci odborových centrál u SŽ na jednání se zaměstnavatelem, tentokráte v Masarykově salonku v Praze Dejvicích. Předem byla avizována účast generálního ředitele SŽ Bc. Jiřího Svobody, MBA v průběhu jednání.

Na úvod poděkoval personální ředitel Ing. Pavel Koucký za aktivní přístup zástupců všech devíti odborových centrál při předjednání a schválení 1. změny PKS na rok 2023. Díky tomuto přístupu můžeme již v tištěné podobě PKS na rok 2023 najít novou tabulku odměňování pro pracovníky dozoru a také nové částky pro zaměstnance HZS v oblasti náhrady stravování.

I přes přijatá opatření v roce 2022 jsme se bohužel také v uplynulém roce nevyhnuli problému s přečerpáním dovolené, kdy došlo k této nepříjemnosti u cca 900 zaměstnanců. Jedná se většinou o přečerpání řádově v jednotkách několika málo hodin. U těchto zaměstnanců dojde ke stržení odpovídající částky ve výplatě za měsíc leden. Také z tohoto důvodu došlo k rozhodnutí GŘ o vyplacení ještě poslední dávky mimořádné odměny GŘ za měsíc prosinec, kdy u drtivé většiny zaměstnanců výše vyplacené odměny přesáhne strženou částku. Podrobně tento nepříjemný problém popsala Ing. Kohoutová, kdy opravdu z důvodu legislativních dochází k této nepříjemné záležitosti.

V další části věnované FKSP došlo ke schválení 1. změny Rámcových zásad FKSP a C-FKSP. Změna byla nutná v souvislosti se zaváděním Zaměstnanecké čipové karty EDENRED, kterou by měli v tomto období již mít ve vlastnictví všichni zaměstnanci SŽ a do konce měsíce ledna bude nabita částkou 1000 Kč. Dalším důvodem byla úprava u objednávání vstupenek na akce konané v roce 2024 a financováním již v roce letošním. Po této změně opětovně volali garanti, kteří akce zadávají do portálu STKR.

Pracovní část jednání byla přerušena příchodem Generálního ředitele. V úvodu GŘ všem přítomným poděkoval za spolupráci v náročném „výlukovém roce“ 2022 a popřál mnoho zdraví a úspěchů v roce 2023. Nastínil financování roku 2023, jednání Správní rady SŽ, kde bude probírána avizovaná organizační změna v oblasti řízení provozu. Velký prostor věnoval GŘ institutu střežení pracoviště, kde nás čeká mnoho nevyjasněných bodů při jednání v pracovní skupině, která byla pro tento účel zřízena. GŘ vyjádřil také velkou nespokojenost s tím, jak jsou v pracovní době využívány sociální sítě některými zaměstnanci. I v této oblasti se dají očekávat změny v možnosti připojení na veřejný internet ze služebních PC. Toto má i velký vliv na kybernetickou bezpečnost u SŽ. Dalšími tématy byly plánované výluky v letech příštích a také současné téma číslo jedna, a to diskuze nad projektem nového Vyšehradského železničního mostu.

V další části již po odchodu GŘ bylo seznámení s tím, jak bude SŽ v oblasti periodických prohlídek po Novele Vyhlášky 79 z roku 2013 o pracovně lékařských službách. Pro rok 2023 se nic nemění a zaměstnanci budou vysíláni na periodické prohlídky jako v letech minulých. Byli jsme seznámeni i s probíhajícím výběrovým řízením na poskytovatele KOP. Z oslovených 3190 zaměstnanců, kteří mají v roce 2023 nárok na KOP projevilo zájem 2553. Momentálně probíhá doplnění některých nedostatků ze strany zájemce o poskytování této služby. Každopádně první účastníci KOP by mohli odjíždět nejdříve na konci měsíce února. Do kterých lokalit se bude jezdit? To nám nebylo ani naznačeno…

V poslední části před diskuzí jsme byli podrobně seznámeni se mzdovým vývojem u SŽ, a to nejen za měsíc prosinec, ale i za celý rok 2022.

Plánovaná další jednání: 8.2.2023 Komise OOPP a výstrojní součástky, 16.2.2023 Odborové centrály, včetně komise pro střežená pracoviště.

Za PV OSŽ Správy železnic Miroslav Maincl

Právě přítomno: 237 hostů a žádný gestor