Na pravé poledne byl sjednán termín dalšího pravidelného jednání zástupců odborových centrál se zaměstnavatelem, a to opět v sídle Správy železnic. Po úvodním slovu personálního ředitele Ing. Pavla Kouckého a představení bohatého programu se ujal slova Ing. Evžen Pospíšil, který celé jednání řídil.

Zástupcům jednotlivých OC byl představen a okomentován Rozpis plánu mzdových prostředků SŽ na rok 2023 a z toho vyplývající Zálohový příděl FKSP pro rok 2023. Oba důležité materiály byly po krátké rozpravě zástupci OC odsouhlaseny.

Dalším bodem bylo okomentování organizační změny, kdy přechází nemalá část zaměstnanců z OJ CTD do OJ SŽT, a to bez vlivu na zaměstnanost. Další změny se odehrají na úseku Řízení provozu a ekonomickém úseku GŘ. Ing. Pospíšil představil i Celkovou zprávu o stavu BOZP za rok 2022, Čerpání prostředků na BOZP v roce 2022 a Plán akcí BOZP na rok 2023.

Hlavním bodem jednání bylo jednání pracovní skupiny pro střežení pracoviště opět za účasti zástupce ŘP Ing. Vladimíra Tumy, MBA. Po dlouhé diskuzi nad konkrétními pracovišti bylo zkonstatováno, že diskuze se určitě neodvíjí správným směrem a je třeba hledat konstruktivní řešení, které by bylo uplatňováno v celé síti SŽ. Opět došlo k návrhu ze strany OC nad „druhým“ přerušením, ale také zapojení NŘP z jednotlivých OŘ. Došlo k návrhu ze strany Ing. Kouckého, zda tato problematika nebude lepší řešit samostatně, ne na úrovni OC, ale na samostatném jednání se zástupci řízení provozu. Na tomto se všichni přítomní shodli a bude snahou zástupců personálního odboru a řízení provozu najít vhodný termín pro toto jednání.

Už v bodu různé ještě před dotazy, které by na toto téma jistě přišly, oznámil Ing. Pospíšil dlouho očekávanou informaci o podpisu KOP na rok 2023. Momentálně jsou již na intranetu SŽ i STKR zveřejněny lokality, termíny i počty poukazů pro jednotlivé OJ. První termíny, kdy by mohli zaměstnanci odjíždět jsou 5.4. Františkovy Lázně, 8.4. Lázně Darkov, 11.4. Lázně Jeseník a 16.4. Karlovy Vary. Do 30.4.2023 musí být rozděleny poukazy pro všechny zájemce o poskytnutí KOP, a to na celý rok 2023. K výraznému posunu dochází v ceně poukazu u rodinných příslušníků. Tak jako v letech minulých je možnost čerpat na pobyt rodinného příslušníka příspěvek z C-FKSP. Mimochodem finanční prostředky určené na rekreaci z C-FKSP mizí velmi rychlým tempem, a to dokonce tempo čerpání převyšuje rekordní rok 2022.

Na závěr byla oznámena Ing. Kouckým pozitivní zpráva o vysoutěžení vitamínů pro zaměstnance SŽ na posílení imunity. V nejbližších dnech bude probíhat distribuce dvou sad vitamínů na jednotlivá pracoviště pro všechny zaměstnance Správy železnic.

Za PV OSŽ Správy železnic Miroslav Maincl


 

 

Právě přítomno: 165 hostů a žádný gestor