Za nádherného letního počasí se konal fotbalový turnaj O pohár generálního ředitele Správy železnic ve čtvrtek 1.6.2023 v Kozlovicích u Přerova. V krásném sportovním areálu bojovalo 7 mužstev složených z jednotlivých organizačních jednotek. Po problémech se sestavováním soupisek se nakonec podařilo dát dohromady reprezentativní složení turnaje. O putovní pohár bojovali hráči OŘ Ostrava, OŘ Brno, OŘ Hradec Králové, OŘ Plzeň, OŘ Praha, CTD a HZS. Turnaj pořádal PV OSŽ SŽ ve spolupráci s GŘ a vedením OJ Správy železnic, s organizační pomocí Regionální sportovní komise OSŽ Praha. Tato sportovní akce se konala s finančním přispěním Správy železnic prostřednictvím C-FKSP.

Zpestřením celého dne bylo exhibiční utkání žen, ve kterém se utkala děvčata CSS Olomouc a OŘ Ostrava. V tomto divácky velmi zajímavém zápase, hraném s velkým nasazením všech aktérek, zvítězilo družstvo CSS Olomouc těsným výsledkem 1:0. Jedinou branku vstřelila Jitka Pěchová. V následných penaltách, které již byly pouze exhibiční záležitostí byly šťastnější dámy z OŘ Ostrava.

Problémy se sestavováním mužstev jsou již pravidelným problémem. I letos jsme přistoupili k formátu jednodenního turnaje, kdy hráči večer před turnajem najedou a druhý den se celý turnaj odehraje. Je ještě možnost přespání a odjezdu až další den. Letos se bohužel nepodařilo sestavit mužstvo OŘ Ústí nad Labem. Souvisí to i s tím, jak nám stárnou nejen naši sportovci, ale i naši zaměstnanci. Jednou z možností je zkusit v příštích letech malou kopanou, kde by se nám mohli zúčastnit i menší OJ.
Celkem bylo odehráno devět zápasů ve dvou skupinách. Následovalo semifinále prvních dvou mužstev z obou skupin, z nich vzešla finálová dvojice OŘ Ostrava a OŘ Brno. Finálový zápas byl napínavým soubojem dvou nejlepších mužstev turnaje. Vedení se ujali hráči OŘ Ostrava, borci z OŘ Brno dokázali v základní hrací době vyrovnat. V penaltovém rozstřelu byli šťastnější hráči OŘ Brno, kteří převzali z rukou zástupce vedení Správy železnic Ing. Evžena Pospíšila putovní pohár. Pro obhájce z OŘ Ostrava zbylo pouze druhé místo. V napínavém penaltovém rozstřelu o třetí místo byli šťastnější hráči OŘ Plzeň.

Turnaj provázelo slunečné počasí a všechny zápasy měly vysokou úroveň. Shodli se na tom všichni zúčastnění hráči, trenéři, přihlížející i zástupci zaměstnavatelů jednotlivých mužstev.
Poděkování za hladký průběh celého turnaje patří všem hráčům, hráčkám, vedoucím OJ, vedoucím mužstev, řidičům a v neposlední řadě organizátorům pod vedením Petra Štěpánka.

Za PV OSŽ Správy železnic Miroslav Maincl

Právě přítomno: 218 hostů a žádný gestor