Obec Trojanovice, která leží nedaleko Frenštátu pod Radhoštěm, byla místem setkání a dvoudenního jednání Podnikového výboru OZŽ Železnice Slovenskej republiky a českého Podnikového výboru OSŽ Správy železniční dopravní cesty, s. o. V hotelu Ráztoka se už ve večerních hodinách 22. dubna 2015 sešly ke společnému jednání oba podnikové výbory spolu se zástupci hospodářského vedení obou podniků.


Jednání zahájil přivítáním všech účastníků předseda Podnikového výboru OSŽ SŽDC, s. o., Mgr. Martin Malý a zároveň představil zástupce hospodářského vedení za českou stranu, generálního ředitele SŽDC, s. o., Ing. Pavla Surého, náměstka GŘ pro řízení provozu, Ing. Josefa Hendrycha, ředitele personálního odboru GŘ SŽDC, s. o., Ing. Pavla Kouckého a vedoucí mzdového oddělení, Ing. Hanu Kohoutovou. Slovenské zástupce hospodářského vedení ŽSR, personálního náměstka GŘ, Ing. Jána Žačka a provozního náměstka, Ing. Milana Kubíčka, pak představila předsedkyně PV OZŽ ŽSR a místopředsedkyně OZŽ, Ing. Darina Fabuľová. Dalšími hosty, kromě členů slovenského a českého Podnikového výboru, byli i členové vedení slovenských odborů OZŽ-předseda OZŽ, Mgr. František Zaparanik a místopředseda Bc. Ľudevít Mikloš. Ing. Fabuľová omluvila neúčast generálního ředitele ŽSR Ing. Dušana Ševčíka a poděkovala za zorganizování tohoto setkání. V několika větách pak předseda PV OSŽ SŽDC, s. o., Mgr. Martin Malý přiblížil parametry uzavřené PKS SŽDC a také vyjednávání, které následně probíhalo o použití prostředků na výkonové odměny na úrovni Výborů OSŽ v jednotlivých oblastních ředitelstvích.
Na ŽSR se podařilo uzavřít PKS s účinností od 1. 3. 2015. „Kolektivní vyjednávání bylo u nás trochu složitější vzhledem k tomu, že v závěru vyjednávání odstoupil z funkce náš generální ředitel," okomentovala vznik PKS předsedkyně PV Ing. Darina Fabuľová. „Kolektivní smlouvu se podařilo uzavřít na dva roky s tím, že o mzdových otázkách se bude jednat v dalším roce 2016. Pro rok 2015 je dohoda o navýšení mzdového nárůstu o 2,5 % a to diferencovaně, zároveň bylo dohodnuto navýšení u čtyř příplatků," uvedla dále Ing. Fabuľová. „Pokud jde o finanční prostředky na údržbu, opravy a investice, pak - na rozdíl od vás - tolik peněz nemáme. U nás jde o prostředky přísně limitované a především v rámci údržby jsou tyto prostředky nedostatečné," uvedla na závěr svého vystoupení.
Slovo pak dostal generální ředitel SŽDC, s. o. Ing. Pavel Surý. „Nesmírně vítám to, že se umíme takto sejít," řekl v úvodu, když poděkoval za pozvání, a dodal, že se se slovenskými kolegy na úrovni odborů a hospodářského vedení setkává často. Poděkoval také všem, kteří tato setkání připravují. Pokud jsou nějaké problémy, tak se při vzájemných setkáních a v rámci pracovních skupin řeší. Hovořil pak o jednání, které se uskutečnilo minulý týden v rámci Českých drah v Bruselu, kde došlo k setkání s českými europoslanci. K podepsané PKS SŽDC, s. o., která byla uzavřena 1. prosince 2014, poznamenal, že je přesvědčen, že byla uzavřena ke spokojenosti obou stran. „Roky také bojujeme o udržení Hasičské záchranné služby tam, kam patří, pod SŽDC," řekl generální ředitel, když vzpomenul na setkání s předsedou odborů HZS ČR, kteří jsou pod ministerstvem vnitra. Ten se pochvalně zmínil o aktivitě a bojovnosti člena PV a předsedy výboru HZS SŽDC, s. o., Marcela Bortla. Na závěr pak Ing. Surý poděkoval za výběr místa setkání v Beskydech a popřál všem příjemný pobyt a úspěšné jednání.
O tom, co trápí úsek řízení provozu, a to zejména při výlukové činnosti, hovořil pak Ing. Hendrych. „Stejné problémy, jaké máme my při výlukách, se řeší na německé straně. O tom mluvil generální ředitel, proč jezdíme do Bruselu, proč jednáme s německou stranou," řekl Ing. Hendrych. „Stále je nevyřešena otázka česko-bavorských železničních vztahů. Od roku 1995 je smlouva, že hlavní železniční spojení Bavorsko - Česká republika bude přes Cheb, ale za těch dvacet let se něco změnilo a jak ministerstvo dopravy, tak České dráhy, preferují spojení Praha - Mnichov přes Domažlice. Plán investic do dopravních cest v Německu se uzavírá v roce 2015 a bude platit do roku 2030," sdělil dále Ing. Hendrych a dodal, že všechny dopravní plány si Němci dávají do zákona a nyní je důležité, aby se propojení Česko - Bavorsko dostalo do německého plánu cest.
Ředitel personálního odboru GŘ SŽDC, s. o., Ing. Koucký pak připomněl svou návštěvu na oslavě 25 let OSŽ v Kolíně, kde řekl, že OSŽ je již partnerem zralým a důstojným. „Slyšeli jsme ze slovenské strany, že mají PKS dvouletou a věříme, že to bude inspirativní i pro nás při dalším kolektivním vyjednávání," řekl Koucký. Hovořil pak o některých ustanoveních slovenské PKS a možnostech uplatnění u nás, o situaci při získávání zaměstnanců pro Centrální dispečerské pracoviště v Praze a také o posílení náborem nových zaměstnanců pro provoz infrastruktury. Vystoupení zástupců hospodářského vedení SŽDC pak uzavřel Martin Malý slovy, "chci zdůraznit opravdu dobrou spolupráci s vedením SŽDC a dovolil bych si za tento přístup poděkovat!"
Pak dostali další slovo také zástupci slovenského hospodářského vedení ŽSR. Ing. Žačko poděkoval za pozvání a konstatoval, že po rozdělení republiky zůstaly stejné problémy na obou stranách hranice. Řekl, že také u nich je potřeba získávat mladé odborníky. „Za posílení pohyblivé mzdové složky v PKS je potřeba poděkovat odborům," řekl Žačko. Náměstek GŘ ŽSR pro provoz Ing. Kubíček potvrdil velmi dobré vztahy s vedením SŽDC, kdy se konzultují stejné problémy, a pochválil i spolupráci v rámci Visegrádské čtyřky. Mluvil také o nárůstu počtu cestujících po zavedení bezplatného cestování u žáků, vstupu dalších dopravců na železnici, a novinkách v dopravě na Slovensku. Dalším v řadě, kteří dostali slovo, byl předseda OZŽ, Mgr. František Zaparanik. Podle jeho názoru je pro ně k zamyšlení a řešení postavení zaměstnanců HZS u SŽDC. „Jestli máte u vás problém s utrácením finančních prostředků na investice a údržbu, tak my ten problém nemáme, protože u nás tyto prostředky nemáme," řekl Zaparanik. Hosté z hospodářského vedení SŽDC a ŽSR pak odpovídali na řadu dotazů z řad členů podnikových výborů. Řečeno slovníkem novinářů z minulých let, pak „jednání obou stran probíhala v srdečném a přátelském ovzduší."
Další den dopoledne pak jednaly oba podnikové výbory samostatně až do oběda. Části jednání PV OSŽ SŽDC, s. o., se ještě účastnil generální ředitel Pavel Surý a jeho náměstek Josef Hendrych. „Co říci po včerejšku, kde již bylo řečeno téměř vše," řekl na úvod jednání Ing. Surý. „Stavební sezona běží, jen trneme, jestli začne výluka Liberec - Tanvald." Pavel Surý nicméně věří, že i přes současná omezení cestujících při výlukách, bude konečný výsledek pěkný. Poděkoval pak za setkání a sdělil, že se těší na další, těmito slovy uzavřel generální ředitel svou návštěvu na jednání podnikových výborů.
Ing. Hendrych hovořil pak o tom, že v letošním roce je v plánu realizovat 2781 prací na železnici, nastínil určité problémy s koordinací činností a problémy, o kterých ani projektanti nemohli vědět. Uvedl, že by se mělo vyměnit 1,1 milionů pražců, přitom výhybkové pražce chybí v celé Evropě! Zmínil také, že je nutné řešit řadu stížností soukromých dopravců na zdržování dopravy a problémy, které jsou s domluvou o sestavení jízdních řádů. Po odchodu generálního ředitele SŽDC, s. o., Pavla Surého a náměstka GŘ Ing. Josefa Hendrycha, pokračovalo jednání PV za účasti Ing. Kouckého a Ing. Kohoutové. Předseda PV Martin Malý okomentoval, jak jsou plněny úkoly v kontrole usnesení, zmínil se mimo jiné i o podnětu výpravčích ze Všetat, o možnosti používání plášťů do deště, o problematice přístupu na webové stránky zaměstnavatele. Ing. Koucký hovořil o organizační změně na odboru krizového řízení a Oblastních ředitelstvích. O docházkové úloze k plánování rozvrhu směn hovořila Ing. Kohoutová. Objasnila, jak se kalkuluje hodnota stravenky, co může přispívat zaměstnavatel a uzavřela i diskusi k tomuto tématu s tím, že „zaměstnavatel plní vše, k čemu se zavázal v PKS." A podrobně rozvedla plnění závazku ve mzdové oblasti, kde v průměrné výši mzdy narostla reálná mzda o 2,15 % proti stejnému čtvrtletí roku 2014, a za stejné období se zvýšil rozsah přesčasové práce o 9 %. Po skončení jednání a obědě už čekal účastníky za PV OSŽ SŽDC autobus, který je provezl Ostravou k cíli, kterým bylo hornické muzeum Landek. Tady čekala účastníky prohlídka nejen hornické a záchranářské techniky, ale i „sfárání" do hlubin dolu, které je pro návštěvníky jen cca deset metrů pod zemí. Po celé cestě tam i zpět se ujal role téměř profesionálního průvodce člen PV Miloslav Jurok, který informoval o zajímavých místech Ostravy, ale i zajímavostech v okolí.

Miroslav Gloss

 

Právě přítomno: 410 hostů a žádný gestor