To je úvodní slogan na titulu prezentace projektu odboru komunikace GŘ SŽDC, s. o., který byl představen na jednání Podnikového výboru OSŽ SŽDC v Praze 26. 5. 2016. Jde o společný projekt personálního odboru a odboru komunikace GŘ SŽDC, který při příležitosti dvanácti let trvání podniku má umožnit lidem komunikaci mezi sebou a měl by budovat i hrdost, že jsou zaměstnanci tohoto podniku, ve výsledku je pak důležitá i spokojenost zaměstnanců. Takový zaměstnance je pak nejlepší marketingovou reklamou firmy.

Jak se celý projekt rozvíjel a jaké jsou vedle toho další aktivity, přiblížil členům PV ředitel odboru komunikace GŘ Mgr. Jakub Ptačinský. „Železnice je spojovacím můstkem lidí, z nichž každý umí něco jiného,“ uvedl Ptačinský. Dojde ke změně internetového portálu, který bude spuštěn a tam tato platforma bude zasazena a všichni zaměstnanci k tomu budou mít přístup. Už v současné době je tento projekt na stránkách Intranetu SŽDC. „Postupně budou také navštívena pracoviště OŘ SŽDC a zkusíme požádat o pomoc v tomto projektu a také o zpětnou vazbu,“ dodal na závěr Ptačinský. Bc. Eva Matějková uvedla, že na projektu se podílela kromě ní i Ing. Jitka Češková a představila v krátké prezentaci jednotlivé části projektu. „Důležité je, aby vedoucí pracovníci komunikovali se zaměstnanci a obráceně. Pokud to tak není, je něco špatně s celou firmou.“ Jedním z cílů tedy je posilování komunikace a spolupráce uvnitř společnosti. Prezentace tohoto projektu proběhne v rámci velkých porad na jednotlivých oblastních ředitelstvích SŽDC. Ve statistikách sledovanosti webových stránek je dnes téměř tři a půl tisíce zaměstnanců, zhruba 20 % dalších má informace od svých kolegů. Jednou z věcí budou také zveřejňované medailonky se zajímavými lidmi, bude tedy vítán každý tip na tyto lidi. V diskusi pak zaznělo několik připomínek a podnětů k tomuto projektu. Měl by být umožněn přístup na webové stránky bez dalšího přihlašování, což bude umožněno.
Na závěr předseda PV Martin Malý řekl: „Jako sociální partner vítáme spolupráci s realizačním „Týmem“, s mnoha lidmi komunikujeme při nejrůznějších sportovních a kulturních akcích a cítíme i to, jak naši zaměstnanci citlivě vnímají změny ve struktuře podniku, při neustálých změnách. Naší snahou tedy také je lidi stmelovat.“
Miroslav Gloss


Právě přítomno: 408 hostů a žádný gestor