Ve vyjednávání o používání režijek ve vlacích Českých drah objednávaných Jihomoravským krajem (vlaky JMK) došlo k dalšímu posunu, informovali na jednání Představenstva OSŽ v úterý 3. 12. 2019 předseda OSŽ Mgr. Martin Malý a 1. místopředseda OSŽ Vladislav Vokoun.

V průběhu minulého týdne byl ze strany Českých drah zaslán Jihomoravskému kraji návrh výpočtu kompenzace za případné používání režijek ve vlacích JMK odvozený z analýzy dostupných údajů o dosavadním využívání režijek ve vlacích JMK. Ze strany JMK však nebyl tento návrh akceptován s tím, že pro kraj jsou přijatelné pouze varianty buďto přesné evidence ušlé tržby za každou jednotlivou jízdu držitele režijky ve vlaku JMK, nebo kombinace paušální kompenzace 1500 Kč za jednoho držitele režijky s oprávněním používat vlaky JMK + ušlé tržby podle skutečnosti za ostatní držitele režijek. V nabídce ze strany kraje také zůstává možnost odběru ročních krajských zaměstnaneckých jízdenek pro zaměstnance ČD podílejících se na provozu vlaků JMK za 480 Kč, respektive za 990 Kč pro jejich rodinné příslušníky.

Následně včera (2. 12. 2019) se uskutečnilo jednání zástupců OSŽ (za účasti předsedy OSŽ a 1. místopředsedy OSŽ) s představiteli vedení ČD a ČD Cargo, ze kterého vyplynulo, že České dráhy v nejbližších dnech akceptují nabídku krajských zaměstnaneckých jízdenek pro své zaměstnance pracující v JMK s tím, že pokud se týká řešení ostatních držitelů režijek, bude možné o dalším společném postupu ve věci rozhodnout až po jednání vedení ČD s představiteli SŽDC. Pro další vývoj ve věci je tedy nyní důležité především dosažení shody na společném postupu mezi vedením skupiny ČD a SŽDC.

Ze strany OSŽ budeme i nadále poskytovat maximální možnou podporu a součinnost pro dosažení takové dohody. O případném dalším posunu ve věci budeme opět neprodleně informovat.

Mgr. Martin Malý,
předseda OSŽ
 

Právě přítomno: 269 hostů a žádný gestor